Overslaan en naar de inhoud gaan

Periodiek schenken

Donaties aan geregistreerde goede doelen als ZOA, zijn onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Met een schenkingsovereenkomst is je volledige schenking fiscaal aftrekbaar. 

Belastingvoordeel berekenen 

Periodiek schenken

Profiteer van belastingvoordeel door je terugkerende donatie vast te laten leggen

Wil je meer kunnen geven voor slachtoffers van rampen en conflicten zonder dat het je meer kost? Met een periodieke schenking wordt je trouwe steun aan ZOA beloond met een belastingvoordeel.

Leg je gift schriftelijk vast

Bij een periodieke schenking leg je een gift schriftelijk vast voor een periode van minimaal 5 jaar. Daarmee zorg je ervoor dat ZOA haar werk nog jaren kan voortzetten. En dat is van levensbelang voor mensen die alles kwijt zijn, als gevolg van een oorlog of natuurramp. Ook de Belastingdienst weet jouw vertrouwen op waarde te schatten. Kies je voor een periodieke schenking? Dan wordt je gift beloond met een fiscaal voordeel. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie, kan dit voordeel oplopen tot maar liefst 43 procent. Hoe je dit belastingvoordeel benut bepaal je zelf. Je kunt het voordeel zelf houden of investeren in meer hulp. Waar je ook voor kiest: het kost jou geen cent extra. Meer weten? Hier bereken je wat voor jou het belastingvoordeel van periodiek schenken is.

Een periodieke schenking afsluiten?

Aan het afsluiten van een periodieke schenking zijn geen kosten verbonden. Wil je ook een periodieke schenking afsluiten? Dat kan door het invullen van het formulier 'Periodieke schenking'. Download het op deze pagina. Het ingevulde formulier kan je per e-mail sturen naar info@zoa.ngo.

Meer informatie over een periodieke schenking

Liever eerst meer informatie ontvangen over een periodieke schenking? Vraag dan gratis ons informatiepakket aan via het formulier of neem contact op met één van onze medewerkers via info@zoa.ngo of bel naar 055 – 36 63 339. We helpen je graag!

Veelgestelde vragen over periodiek schenken

pdf, 2,0 MB

Folder periodiek schenken

pdf, 0,1 MB

Toelichting periodieke gift