Jemen Joint Response: Levensreddende hulp in het door conflict en geweld getroffen Jemen

Jemen wordt zwaar getroffen door een conflict dat begon in maart 2015. Het geweld heeft de economie in het land verwoest en de kwetsbare bevolking, die al tientallen jaren leeft in armoede, ongelijkheid en onzekerheid, zwaar getroffen. 

Ruim twee miljoen mensen, meer dan twee keer het aantal inwoners van Amsterdan, zijn ontheemd. Hun thuis (soms meerdere keren) ontvlucht voor het geweld, op zoek naar veiligheid, voedsel en schoon drinkwater. Maar liefst 21 miljoen mensen, dat is 80 procent van de bevolking, heeft dringend humanitaire hulp nodig om te overleven. Door handelsembargo’s is er een groot gebrek aan voedsel, water en medicijnen en loopt men groot gevaar om ziek te worden en zelfs te overlijden. Bovendien zijn er nog dagelijks bombardementen.

Zes organisaties komen binnen het samenwerkingsverband Dutch Relief Alliance in actie in Jemen. Samen met Care, Save the Children, Stichting Vluchteling en War Child, biedt ZOA sinds 2015 levensreddende hulp op het gebied van voedsel, water, sanitair, hygiëne en onderdak. Momenteel zitten we in de vierde fase van deze respons.

ZOA biedt hulp door:

  • Het uidelen van geld, vouchers en voedselpakketten en het uitdelen van zaden en gereedschap
  • Het herstellen van watertoevoer, voorzien in wateropslag en het uitdelen van waterfilters
  • Het herstellen van latrines en uitdelen van hygiëne pakketten

Dit project wordt, via de Dutch Relief Alliance, gefinancierd door het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken. Hierdoor is het niet mogelijk om direct bij te dragen aan dit project. Wel kunt u een gift geven voor Jemen, we zullen uw gift in dit land inzetten waar dit het meest nodig is.

download

De Dutch Relief Alliance is niet alleen actief in Jemen, maar levert ook humanitaire hulp in bijvoorbeeld SyriëAfghanistan en Irak. Meer weten over de Dutch Relief Alliance? Neem een kijkje op de website.