Overslaan en naar de inhoud gaan

Zo maak je Tres Leches

Het is Zoë's favoriete taart: tres leches! Het is een heerlijk zoete taart gemaakt met drie soorten melk. Leche betekent namelijk 'melk' in het Spaans. Ben je benieuwd hoe je het moet maken? Kijk dan snel hieronder voor het recept!

 

Om te beginnen...

Wat heb je nodig?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg daarom dat je onderstaande ingrediënten en materialen in huis hebt voordat je begint:

Voor de cake:

  • 200 gram bloem
  • 175 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 5 eieren
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 50 gram gesmolten boter

 

Voor de vulling:​​​​

  • 1 blikje gecondenseerde melk van 400 gram
  • 200 milliliter koffiemelk
  • 200 milliliter melk

Voor bovenop:

  • 400 gram slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Je favoriete fruit

Verder heb je nog nodig: een ovenschaal of bakblik van ongeveer 22 cm doorsnee, een mixer, weegschaal, dikke satéprikker of breinaald en een kwastje om in te vetten.

en dan nu

Aan de slag!

Hoe maak je Tres Leches?

  1. Verwarm eerst de over voor. 165 graden bij een heteluchtoven of 185 graden bij een oven met boven- en onderwarmte.
  2. Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker licht en romig, dit duurt zo'n 6-8 minuten. Smelt de boter en zet het vuur uit zodat de boter wat kan afkoelen.
  3. Vet de ovenschaal of bakvorm in met boter en bestuif deze met wat bloem tegen het plakken.
  4. Als het eimengsel geklopt is voeg je in delen de gezeefde bloem, het bakpoeder en het zout erbij. Doe dit met de mixer op de laagste stand of spatel de bloem er handmatig doorheen. Voeg de iets afgekoelde boter toe en mix het geheel kort tot het goed gemengd is.
  5. Vul de ovenschaal of bakvorm en bak de cake in 30-35 minuten gaar. Prik in de cake met een satéprikker of breinaald om te testen of deze gaar is. Hij is gaar als de prikker er schoon en droog uit komt.
  6. Meng de gecondenseerde melk, de koffiemelk en de gewone melk door elkaar. Prik zodra de cake uit de oven komt een heleboel gaatjes in de cake met de prikker. Verdeel het melkmengsel over de cake en laat de cake goed afkoelen.
  7. Klop de slagroom met de vanillesuiker en suiker stevig op en verdeel het over de tres leches cake. Versier het geheel met fruit.

Klaar is je cake! Eet smakelijk!