Overslaan en naar de inhoud gaan
Sander Mijnster en Tjeerd Putters

Rijker terug na een bezoek aan Uganda 

Het is een missie van Florys Groep de winst van het bedrijf goed te besteden. “We vinden het belangrijk om met onze talenten onze naasten te dienen”, vertelt directielid Sander Mijnster. Deze missie vertaalt zich in een actieve betrokkenheid bij ZOA-projecten in Uganda. Daar ziet het bedrijf de vruchten van als ze eind 2022 afreizen naar een van meeste kwetsbare regio’s in Uganda.

Sander mijnster: 

'ZOA heeft een grote plek in onze organisatie' 

Na een projectbezoek in Uganda keren medewerkers van Florys Groep uit Hardinxveld-Giessendam rijker naar huis. Sinds 2017 is het bedrijf betrokken bij ZOA-projecten in de provincie Amudat. Samen met een groep medewerkers reisden directieleden Sander Mijnster en Tjeerd Putters af naar het gebied om de positieve ontwikkelingen met eigen ogen te aanschouwen.

“De impact die ZOA maakt in deze regio is heel groot”, vertelt Tjeerd. “Dat zie je bijvoorbeeld als je een spaargroep bezoekt, waar vrouwen door middel van een microkrediet een eigen onderneming kunnen starten. Daarna blijven ze doorsparen om andere vrouwen ook deze mogelijkheid te bieden. Ze kunnen nu echt in hun levensonderhoud voorzien.”

Een ruime helft van de bevolking in Amudat leeft van vee en landbouw. Door de toenemende klimaatverandering heeft de regio steeds vaker te maken met perioden van grote droogte of overstromingen. Samen met Florys Groep investeert ZOA onder andere in landbouwprojecten. Die zijn erop gericht om kwetsbare huishoudens op het platteland weerbaar te maken tegen klimaatverandering en nieuwe economische activiteiten op te starten.

Amudat Uganda

“Het is gaaf om te zien dat deze projecten echt succesvol zijn”, vertelt Sander. In de afgelopen zes jaar hebben Sander en Tjeerd de landbouwprojecten zien groeien. De opbrengsten dragen bij aan de lokale economie en werkgelegenheid. Sinds 2018 is de honingproductie van 4,1 ton gestegen naar 46 ton in 2021. Daarnaast ook het aantal hectare landbouwgrond sinds 2018 verdubbeld. Tjeerd: “Mensen leren om gewassen te verbouwen op een manier die past bij het veranderende klimaat, dat is echt prachtig. Er is meer werkgelegenheid, wat ervoor zorgt dat mensen waardigheid ervaren.”

Florys Groep zet zich al sinds 2017 blijvend in voor positieve ontwikkelingen in Amudat. De betrokkenheid onder alle medewerkers van het bedrijf is groot, en dat heeft een reden. Sander vertelt: “We bezoeken de projecten samen met verschillende medewerkers binnen de organisatie. Zij beseffen zich: ik werk hier, maar een deel van wat ik doe gaat ook naar de projecten van ZOA. Dat werkt heel motiverend. ZOA heeft een grote plek in onze organisatie.”

Meer weten over Florys Groep? Kijk dan op hun website: www.florysgroep.nl.

Op zoek naar inspirerend werk of een geschikte werknemer? Kijk dan op hun vacaturebank: www.christelijkevacature.nl.

Wil je als ondernemer betrokken raken bij ZOA's werk? Neem dan contact op met: Michiel de Visser - Manager Zakelijke Relaties.

Stuur een mail naar Michiel