Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruim € 27.000 opgehaald voor Oekraïne via kominactievoorzoa.nl

Na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne zijn veel van jullie in actie gekomen om geld in te zamelen voor noodhulp. Via het actieplatform www.kominactievoorzoa.nl is al € 27.218 opgehaald. Een geweldige opbrengst!

Samen zijn we er voor de Oekraïners

Je talenten inzetten om anderen te helpen

Sinds februari zijn er maar liefst 82 acties gestart, in allerlei soorten en maten. Individuele acties, sponsorlopen, schilderijenverkoop – jullie kwamen massaal in actie om de Oekraïense slachtoffers te helpen. Het was (en is) hartverwarmend om alle betrokkenheid te zien.

Groep 7/8 van de Rehobothschool organiseerde een sponsorloop rond de Zegerplas (4,5 km). De 29 teamleden kwamen fanatiek in actie en haalden samen 293 donaties binnen. De opbrengst voor Oekraïne was € 6.413. Het streefbedrag van € 5.000 is ruimschoots overtroffen!

Op 1 en 2 april vond een kledingbeurs in Teuge plaats voor noodhulp in Oekraïne. "Een tweedehands kledingbeurs is goed voor veel dingen. Tevreden mensen die hun kleding verkopen, blije mensen die voor een kleine prijs mooie kleding shoppen. Beter voor het milieu en een mooie opbrengst voor een goed doel!" Het werd een groot succes! Heel veel kleding, schoenen en speelgoed vonden een nieuwe eigenaar. In totaal werden er meer dan 3.000 artikelen verkocht en ging er € 3.450 naar noodhulp in Oekraïne.

Ook met individuele acties zijn veel donaties binnengehaald voor Oekraïne. Linda was een van de eerste actiestarters en zij besloot haar creatieve talent in te zetten. “Iedereen heeft immers talenten gekregen en het mooiste (en eenvoudigste omdat je het dicht bij jezelf houdt) is als je die kunt inzetten om anderen te helpen.” Linda maakt unieke aquarel-illustraties van je huis, in ruil voor een donatie. De schilderijen waren samen goed voor € 727!

Ook basisschool De Bron uit Leiderdorp kwam in actie voor Oekraïne. Leerlingen van groep 7/8 bedachten allerlei creatieve manieren om geld op te halen. Auto’s wassen, statiegeld ophalen, in de tuin werken, een kahootquiz... Leerlingen Lilian en Alexander vertellen: "We hoorden heel veel op het nieuws over de oorlog in Oekraïne. En we beseften hoe goed wij het hebben vergeleken met hen. Daarom zijn we deze actie gestart. Met de hele klas!" Samen haalden de leerlingen € 1.723 op. Geweldig!

En er zijn nog zoveel andere mooie acties: in plaats van verjaardagscadeaus vroegen Heidi en Marielle om een gift voor Oekraïne. Samen haalden ze zo €1.345 op. Jacoline loopt deze week 25 km over Texel met de teller op € 660. Team Griffioen haalde al fietsend een geweldig bedrag van € 1.875 op. We zijn enorm dankbaar voor alle acties, inzet en donaties. Samen kunnen we er zijn voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

Ook een actie starten om geld op te halen voor mensen op de vlucht? Ga naar www.kominactievoorzoa.nl en start je eigen actiepagina! Wil je sportief in actie komen? Ga dan naar www.raceforrefugees.com en start een sportieve uitdaging.