Overslaan en naar de inhoud gaan

Traineeship in het buitenland

Als trainee in een van onze programmalanden kun je aan de slag als trainee Programme Manager, trainee Manager of Programme Quality en trainee Manager of Operations. Als trainee draag je bij aan programma’s en projecten in de meest afgelegen en kwetsbare gebieden in de wereld; een unieke leerervaring.

specialiseren

Profiel van ZOA-trainees

Per jaar bieden wij 5 tot 10 trainees de kans om deel te nemen aan ZOA’s traineeship. Om in aanmerking te komen voor een traineeship is het belangrijk dat je voldoet aan het functieprofiel. Ervaring of affiniteit met één of meerdere sectoren waarin ZOA werkt, is een must. 

Je draagt de christelijke visie en missie van ZOA uit en je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed. We verwachten van onze trainees een zelfstandige, leergierige en proactieve (werk)houding, interculturele sensitiviteit en flexibiliteit, je bent sociaal ingesteld.

Opleidingen die goed aansluiten

  • Voor de traineeposities van Programme Manager en Manager of Programme Quality sluiten vaak opleidingen van de Wageningen University & Research goed aan.
  • De traineepositie van Manager of Operations richt zich meer op de financiële kant en daarbij sluiten de bedrijfskunde/business administration studies goed aan.

Bij de beoordeling van jouw sollicitatie kijken wij naar de stages en afstudeeropdracht die je gedaan hebt en naar je eventuele reiservaring.

Een traineepositie is op vrijwillige basis. ZOA betaalt onder andere de voorbereidende trainingen, vliegticket, huisvesting en andere relevante onkosten. 

Solliciteren als trainee

Heb jij interesse om jouw talenten als trainee verder in te zetten in één van onze programmalanden? Stuur ons jouw CV en motivatie! Je kunt je sollicitatie sturen naar: Heline Wielink-Bisschop – HR-adviseur. Zodra we jouw sollicitatie ontvangen hebben, evalueren we deze en onderzoeken we de match, interesse en beschikbaarheid. Het komt wel eens voor dat we werven voor een specifieke traineepositie, deze vacature kun je dan vinden in het vacatureoverzicht.

Bekijk de vacatures bij ZOA

Voorbereiding en training

Tussen het moment van je sollicitatie en het eventuele daadwerkelijke vertrek zitten vaak ruim 4 maanden. In de periode tot jouw vertrek zijn we druk bezig met alle voorbereidingen en trainingen. Daarnaast kun jij deze tijd ook gebruiken om zaken af te ronden en gedag te zeggen tegen familie en vrienden. 

Naar de pagina Traineeship bij ZOA

Naar de pagina Traineeship in Nederland

Veelgestelde vragen over traineeships in programmalanden