Overslaan en naar de inhoud gaan

Wandelen voor water

Schoon drinkwater, dat komt toch gewoon uit de kraan? Voor veel mensen is dit niet zo vanzelfsprekend. Ieder jaar sterven miljoenen kinderen door vervuild water. We gaan samen, stap voor stap, op weg naar schoon water voor iedereen. Doen jullie mee?

 

Wandelen voor water is een sportieve sponsoractie

Ter voorbereiding op de actie is er een gastlespakket met digitale lessen, uitdagingen en proefjes. Door middel van het pakket leren de leerlingen op een leuke en interactieve manier over water in ons eigen land én in het land waar ze voor gaan wandelen. Na de gastles gaan ze op pad om sponsors te zoeken die hun sportieve prestatie willen belonen. En een prestatie is het: 6 kilometer met 6 liter! Zo kunnen ze een beetje ervaren wat leeftijdsgenootjes in veel landen dagelijks meemaken. 

De actie is goed uit te voeren met de bovenbouw, maar ook de onderbouw kan mee doen!

Meld jouw klas of school hier aan

Flyer Wandelen voor Water

Samen komen we in actie voor mensen in Fadis in Ethiopië.

Momenteel hebben 27.200 mensen in dat gebied dringend water nodig. Ze hebben niet de financiele middelen om water te kopen of ezels om water van lange afstand te vervoeren. Veel mensen worden ziek door onveilig water en door de enorme droogte zijn ze soms 8-10 uur aan het reizen om water te zoeken. Dit gaat ook ten koste van het onderwijs van kinderen die moeten helpen met zoeken naar water en voedsel en daardoor niet naar school gaan.

Deze extreem arme huishoudens krijgen via ons project toegang tot schoon (drink)water door watertransport op de korte termijn en voor de lange termijn door de toegang en beschikbaarheid van drinkwater, hygiëne en sanitaire voorzieningen te verbeteren. Daarnaast helpen we met voorlichting, zodat afval op een juiste manier wordt weggegooid en niet het water vervuild.

Meer weten?

Contact met ZOA

Aanmelden gaat via wandelenvoorwater.nl

Meer informatie of hulp nodig bij het aanmelden? Neem contact op met Sharon Blokhuis, coördinator scholen

Stuur een email naar Sharon