Overslaan en naar de inhoud gaan

Wandelen voor water

Schoon drinkwater, dat komt toch gewoon uit de kraan? Voor veel mensen is dit niet zo vanzelfsprekend. Ieder jaar sterven miljoenen kinderen door vervuild water. We gaan samen, stap voor stap, op weg naar schoon water voor iedereen. Doen jullie mee?

 

Wandelen voor water is een sportieve sponsoractie

Ter voorbereiding op de actie is er een gastlespakket met digitale lessen, uitdagingen en proefjes. Door middel van het pakket leren de leerlingen op een leuke en interactieve manier over water in ons eigen land én in het land waar ze voor gaan wandelen. Na de gastles gaan ze op pad om sponsors te zoeken die hun sportieve prestatie willen belonen. En een prestatie is het: 6 kilometer met 6 liter! Zo kunnen ze een beetje ervaren wat leeftijdsgenootjes in veel landen dagelijks meemaken. 

De actie is goed uit te voeren met de bovenbouw, maar ook de onderbouw kan mee doen!

Meld jouw klas of school hier aan

Flyer Wandelen voor Water

Samen komen we in actie voor mensen in Yemen.

In Yemen heerst al 9 jaar een oorlog, waar de bevolking enorm onder lijdt. Door de oorlog zijn watersystemen verwoest of in verval geraakt, waardoor mensen geen schoon drinkwater hebben, hun land niet kunnen bewerken en hun dieren niet kunnen laten drinken. Dit heeft tot gevolg dat er honger is en dat door slechte hygiëne ziektes uitbreken zoals cholera en diarree.

ZOA kan met de steun van Wandelen voor Water 200 gezinnen in Zuid Yemen helpen door hun watervoorzieningssysteem te herstellen. Zo hebben zij toegang tot veilig water. Daarnaast richt ZOA zich op hygiënebevordering door kinderen, ouders en leraren de Wash'Em aanpak te leren - gericht op het wassen van de handen om ziekteoverdracht te doorbreken.

Meer weten?

Contact met ZOA

Aanmelden gaat via wandelenvoorwater.nl

Meer informatie of hulp nodig bij het aanmelden? Neem contact op met Sharon Blokhuis, coördinator scholen

Stuur een email naar Sharon