Overslaan en naar de inhoud gaan
PIP-project

ZBA Congo Team

De ZOA Business Ambassadors (ZBA) zetten zich in voor boeren in de provincie Kalehe in Congo. Het is een gebied met veel water en grond die goed is voor landbouw. Maar door veel conflicten is het leven daar nu moeilijk. Veel mensen hebben niet genoeg eten.

 

ZOA Business ambassadors

Investeren in de toekomst

Het ZBA-team wil de levensstandaard en toekomst van deze boeren verbeteren. Dat doen zij door ondernemerschap te stimuleren met behulp van het ‘Plan Intégré du Paysan’-project (PIP). Een aanpak die is ontwikkeld in samenwerking met Universiteit Wageningen (WUR).

Binnen het PIP-project maken boerenfamilies een driejarenplan, waarbij zij hun huidige situatie en gewenste situatie tekenen en opschrijven. Ook maken zij een concreet en haalbaar plan hoe ze dit kunnen bereiken met inzet van eigen middelen en capaciteit. Hierdoor leren ze hoe ze als gezin kunnen investeren in bijvoorbeeld duurzame landbouw en hoe ze hun bedrijfje veerkrachtig kunnen maken. Hierdoor verdienen de families een eigen inkomen en wordt er geïnvesteerd in de toekomstige generatie.

De ondernemers binnen het ZBA-team hebben zich voor drie jaar gecommitteerd aan dit project, zowel financieel als met inhoudelijke kennis. Zo komen zij iedere drie maanden samen. Zij bellen met de landendirecteur en bespreken dan de voortgang van het project en haar uitdagingen. De ondernemers steunen ZOA met hun ervaring, kennis en advies.  

Dit project kost 153.295 euro. Daarmee helpt ZOA honderden boerengezinnen op weg naar een betere toekomst. Maar liefst 1990 kwetsbare boeren kunnen met dit geld deelnemen aan het project en zo voorzien in dagelijks levensonderhoud voor hun gezin. Kwetsbare gezinnen in Kalehe krijgen hierdoor een hoopvolle toekomst.

Laat je schilderen voor mensen in congo

Portretschilderij

Een portret laten maken is een bijzondere gebeurtenis. Kunstenares Petra Moggré vereeuwigt mensen met hun gezin, bij een jubilieum of bijzondere persoonlijke gebeurtenis. 

Petra maakt portretten speciaal voor het PIP-project in Congo. De prijs voor een portretschilderij is vanaf €1.000,-, te betalen aan de eigen ANBI-stichting van Petra. De kosten zijn dus volledig aftrekbaar. De totale opbrengst van deze actie wordt 100% gedoneerd aan het ZOA Business Ambassadors team Congo ten behoeve van het PIP-project. Hier lees je meer informatie. Portretschilderij: laat je schilderen voor mensen in DR Congo (zoa.nl)

ZBA-Congo team:

MEER WETEN?

Contact met ZOA

Wil je als ondernemer betrokken raken bij ZOA's werk? Neem dan contact op met: Yolenta Pater - Manager Zakelijke Relaties.

Stuur een mail naar Yolenta