Overslaan en naar de inhoud gaan

ZOA en Giro 555

ZOA en Giro 555 bieden beiden 'hulp voor iedereen'. Maar, waarom doet ZOA dan niet mee met de acties van Giro 555?

visie en missie

Verbinding maken door waarden

Wij geloven dat een directe link tussen de waarden van de gever en de hulpverlener beter werkt, dan een gezamenlijke actie met organisaties waar onze donateurs geen band mee hebben.

Allereerst: het is vooral belangrijk dát u geeft voor mensen in nood. Dat kan via Giro 555, maar ook bij ZOA of één van de andere leden van het Christelijk Noodhulpcluster. Wij zijn niet aangesloten bij Giro 555 omdat we merken dat onze donateurs zich verbonden voelen met de visie en missie van ZOA.

Meer over de visie en missie van ZOA

Waarin verschilt de hulp van ZOA en Giro 555?

Vaak is de hulp die we verlenen vergelijkbaar met de hulp van de organisaties die zijn aangesloten bij Giro 555. We verlenen beiden urgente noodhulp aan mensen die door een ramp zijn getroffen. Toch zijn er ook verschillen.

ZOA werkt zoveel mogelijk met christelijke medewerkers en met lokale organisaties. Daardoor wordt er hulp verleend vanuit de waarden waar ZOA voor staat. Hulp voor iedereen – ongeacht geloof, ras, geslacht, leeftijd, seksuele voorkeur, etcetera. Wij geloven dat deze directe link tussen de waarden van de gever en de hulpverlener beter werkt, dan via een gezamenlijke inzameling met organisaties waar onze donateurs geen band mee hebben.

Meer over waar ZOA voor staat: een christelijke hulporganisatie

Hoe ZOA samenwerkt

ZOA kan niet zonder het samen werken met andere organisaties. Dat doen we wereldwijd in de landen waar we werken. We trekken intensief op met andere internationale en lokale organisaties. Maar ook in Nederland trekken we samen op met andere organisaties:

  • Bij noodhulp werken we samen met het Christelijk Noodhulpcluster.
  • In het veld maken we samen een vuist om de nood snel en met impact te lenigen. Bijvoorbeeld met de Integral Alliance, waarin christelijke noodhulporganisaties uit de hele wereld zijn vertegenwoordigd. 
  • In Nederland is ZOA aangesloten bij Prisma, een koepelorganisatie voor alle christelijke hulporganisaties.
  • ZOA werkt niet alleen samen met christelijke organisaties maar is bijvoorbeeld ook onderdeel van de Dutch Relief Alliance (DRA), waarin alle grote Nederlandse hulporganisaties zijn vertegenwoordigd.

Meer over de partners van ZOA

Meer over het Christelijk Noodhulpcluster

Meer over de Dutch Relief Alliance

Samen zijn we er voor vluchtelingen wereldwijd, met bijvoorbeeld eten, schoon drinkwater, onderdak en hulp ter preventie van een corona-uitbraak. Help je mee zodat zij er niet alleen voor staan?

Doneer en help met noodhulp

Ik wil er samen met ZOA zijn voor mensen in noodsituaties.