Overslaan en naar de inhoud gaan

ZOA in actie voor noodhulp zuidelijk Afrika

Samen met de partners van het Christelijk Noodhulpcluster is ZOA in actie gekomen voor de slachtoffers van orkaan Idai in zuidelijk Afrika. Verschillende leden van het cluster bieden op dit moment al hulp in de getroffen landen. Er is behoefte aan voedsel, schoon drinkwater, dekens en zeildoeken.

De orkaan heeft in Mozambique, Zimbabwe en Malawi al aan honderden mensen het leven gekost. Gevreesd wordt dat dat aantal snel oploopt. Er worden nog veel inwoners vermist en de ravage is enorm. De VN spreekt over mogelijk de ergste natuurramp ooit in zuidelijk Afrika.

Het Christelijk Noodhulpcluster bestaat uit Dorcas, EO Metterdaad, Red een Kind, Tear, Woord en Daad en ZOA. Giften worden besteed aan de eerste levensbehoeften van de slachtoffers.  “Op dit moment is onderdak, schoon water en kookgerei het hardst nodig.”, vertelt een hulpverlener van het Christelijk Noodhulpcluster in Malawi. Getroffenen worden snel geholpen via de contacten met lokale hulpverleners en kerken.

Ook tijdens de deurcollecte werd er geld ingezameld dat ZOA besteedt op plekken waar de nood het hoogst is, zoals nu in Mozambique, maar ook bijvoorbeeld Ethiopië en Nigeria. Doneren voor Mozambique kan via onderstaande button.