Overslaan en naar de inhoud gaan

ZOA-medewerker vermoord in Zuid-Sudan

Hulporganisatie ZOA is diep geschokt door het overlijden van een collega in Zuid-Sudan.

diep geschokt

Slachtoffer van geweld in Sudan

Hij is slachtoffer geworden van geweld in de regio Jonglei waar ZOA werkt. “Onze gedachten en gebeden gaan uit naar zijn gezin en andere dierbaren in deze moeilijke tijd”, zegt Edwin Visser, directeur programma’s van ZOA.

De 60-jarige lokale medewerker kwam om het leven toen hij op weg was van Gumuruk naar Verteth in Jonglei, Zuid-Sudan. Hij laat een gezin en vijf kinderen achter. Visser:

Deze vreselijke gebeurtenis heeft ons allen bij ZOA diep geschokt. Onze aandacht gaat vooral uit naar zijn vrouw en kinderen. We willen naast hen staan in hun verdriet.

ZOA benadrukt dat hulpverleners te allen tijde beschermd dienen te worden en dat elke vorm van geweld tegen hen onacceptabel is.

ZOA is sinds 1992 actief in Sudan en Zuid-Sudan – dat sinds 2011 onafhankelijk is. Het land heeft decennialang te maken met hongersnood, oorlog en overstromingen. De vele conflicten hebben geresulteerd in een tragische humanitaire situatie. Zo’n zeven miljoen mensen – zestig procent van de bevolking – zijn op dit moment afhankelijk van humanitaire hulp. De beschikbaarheid van voedsel is het grootste probleem. ZOA zet in op een veelomvattende aanpak: voedsel, schoon drinkwater, onderwijs, verbeterde landbouwproductie, traumaverwerking en het vreedzaam oplossen van conflicten.

Samen zijn we er voor het gezin van de vermoorde ZOA-medewerker. En we zijn er voor Sudan en Zuid-Sudan, waar hij hulp verleende. Help je mee zodat zij er niet alleen voor staan?

Doneer en help slachtoffers van geweld

Ik wil er samen met ZOA zijn om hen wereldwijd te helpen.