Overslaan en naar de inhoud gaan

Noodhulp in Pakistan via partner van ZOA

In Pakistan zijn al miljoenen mensen geraakt door de overstromingen. Honderdduizenden mensen zijn dakloos geraakt of gevlucht.  Daarom steunt ZOA een partner die noodhulp verleent in de getroffen gebieden. 

Lees meer

monstermoessons

Hulp in Pakistan met voedsel, onderdak, en winterhulp

De verhalen uit Pakistan zijn hartverscheurend: De zogenoemde monstermoessons hebben inmiddels al gezorgd voor meer dan duizend doden en honderdduizenden huizen zijn verwoest. 

Daarom heeft ZOA besloten om, via een partner, hulp te gaan verlenen in het getroffen gebied. De partner is werkzaam in het zuiden van Pakistan, wat het hardst getroffen is door de zware regenval. In de provincie Sindh is in augustus acht keer zoveel regen gevallen als normaal gesproken en duizenden huizen zijn verwoest. 

De aanblik in deze provincie is treurig. Langs de weg staan versleten tenten en veel mensen hebben niks behalve een matrasje mee. De afvoerputten konden het weken geleden al niet meer aan, waardoor de straten zijn overstroomd en overal stilstaand water staat.  

Op korte termijn is er vooral veel behoefte aan voedsel. Ook de landbouwgrond is overstroomd en vele oogsten zijn verwoest. Daarom bestaat de hulp voornamelijk uit voedselhulp. Daarnaast zorgen we voor hygiënepakketten, onderdak en hulp voor de winter die eraan komt.

Wil je de noodhulp in Pakistan steunen? Doneer dan via het donatieformulier.