Overslaan en naar de inhoud gaan

Aan de bak voor mensen op de vlucht 

Met honger naar bed gaan en dus ook met honger opstaan, je kinderen niet kunnen voeden: we kunnen ons er haast geen voorstelling bij maken. Helaas is dit dagelijks realiteit voor maar liefst 45 miljoen mensen. Het aantal mensen met honger neemt hard toe. Kom ook in actie en bak mee voor mensen op de vlucht.

Lees meer

Kom ook in actie

Bakken geeft hoop!

Straks vieren we Kerst, met een hoopvolle boodschap voor de wereld. Samen met u kunnen we hoop bieden aan miljoenen vluchtelingen, die zich elke dag afvragen hoe ze aan eten komen voor hun gezin.

Waarschijnlijk heeft u een leeg bordje ontvangen met de tekst 'Geef ons heden ons dagelijks brood'. Heeft u geen bordje ontvangen dan kunt u die aanvragen via het emailadres onderaan deze pagina.

Maak een actiepagina aan

U een actiepagina kunt aanmaken op www.kominactievoorzoa.nl: een handig platform om alle giften te verzamelen en de actie onder de aandacht te brengen. Contant geld kunt u overmaken naar NL02 RABO 0387 5120 12 o.v.v. 'bakactie + naam kerk + woonplaats'

Elizabeth van heel holland bakt deelt recept

Recept van Ma’rouk: zacht en zoet Syrisch brood

Speciaal voor ZOA bakt Elizabeth Lopez - de winnares van Heel Holland Bakt 2021 - een Syrisch brood. “Ik wil je aanmoedigen om ook dit brood te maken en stil te staan bij de mensen die op dit moment honger lijden.”

Recepten

Op zoek naar meer inspiratie? Hieronder staan nog een aantal linkjes naar recepten uit de landen waar ZOA werkt.

Contact met zoa

Wil je meer weten?

Of wil je bordjes bijbestellen? Of moeten we meedenken met jullie actie?

Neem contact op met

Agaath de Weerd, relatiemanager kerken

Stuur een mail naar Agaath

Doneer en help mensen die honger lijden