Hongersnood bedreigt Jemen

Miljoenen mensen hebben dringend hulp nodig. Help mee!

Twee derde van de ruim 30 miljoen Jemenieten hebben honger, 10 miljoen kijken de hongerdood in de ogen. Volgens de VN dreigt dit zelfs de grootste humanitaire ramp ooit te worden, als er niet snel noodhulp komt. Het betekent opnieuw een klap voor de al kwetsbare bevolking van Jemen.

Naast een langslepende en gewelddadige oorlog werd het land namelijk eerder ook al getroffen door uitbraken van cholera en ernstige voedseltekorten, wat zorgde voor duizenden slachtoffers. Zonder hulp dreigen dit er alleen maar meer te worden, doordat veel Jemenieten volledig afhankelijk zijn van hulp van anderen. (Lees meer hierover in ons achtergrondverhaal over wat er aan de hand is in Jemen).

Als één van de weinige organisaties is ZOA aanwezig om, ondanks de onveilige situatie, noodhulp te verlenen. Door het bieden van deze hulp, laten we de kwetsbare Jemenitische bevolking niet aan hun lot over. Om dat te kunnen blijven doen hebben we – juist nu – jouw steun daarbij hard nodig!

Wil jij ons helpen om hulp mogelijk te maken? Steun dan vandaag nog ons werk in Jemen met een gift. Zo kunnen we de mensen in Jemen blijven helpen met onder andere voedsel, schoon drinkwater en sanitatie. Doe je mee?

Ja, ik help mee

Jemen
Jemen_Ondervoeding

Publicaties en downloads