Hongersnood bedreigt Jemen

Miljoenen mensen hebben dringend hulp nodig. Help mee!

In Jemen staan ruim 14 miljoen mensen – de helft van de totale bevolking van het land – aan de rand van een zware hongersnood. Volgens de VN dreigt dit zelfs de grootste humanitaire ramp ooit te worden als er niet snel noodhulp komt. Het betekent opnieuw een klap voor de al kwetsbare bevolking van Jemen.

Naast een langslepende en gewelddadige oorlog werd het land namelijk eerder ook al getroffen door uitbraken van cholera en ernstige voedseltekorten. Tot nu toe zorgden dit al voor duizenden slachtoffers. Zonder hulp dreigen dit er alleen maar meer te worden, doordat veel Jemenieten volledig afhankelijk zijn van hulp van anderen.

Als één van de weinige organisaties is een ZOA-team van hulpverleners aanwezig om, ondanks de onveilige situatie, noodhulp te verlenen. Door het bieden van de meest nodige hulp, laten we de kwetsbare Jemenitische bevolking niet aan hun lot over. Om dat te kunnen blijven doen hebben we – juist nu – jouw steun daarbij hard nodig!

Wil jij ons helpen om hulp mogelijk te maken? Steun dan vandaag nog ons werk in Jemen met een gift. Zo kunnen we de mensen in Jemen blijven helpen met onder andere voedsel, schoon drinkwater en sanitatie. Doe je mee?

Doneer nu

Jemen

"Het is onze plicht als christenen om iets te doen"

Heeft het zin om te geven voor een land als Jemen, als de ene na de andere ramp zich aandient? “Ja!”, vertelt onze landendirecteur Corine Verdoold. “Elke gift zorgt ervoor dat er mensen worden gevoed. Het is onze plicht als christen om iets te doen. ZOA is één van de weinige hulporganisaties die in Jemen aanwezig is en noodhulp kan verlenen. Van grote clubs als de VN krijgen we miljoenen euro’s, die we aan specifieke projecten uit moeten geven. Voor ons is het heel fijn als we dan ook geld van donoren uit Nederland hebben dat we kunnen gebruiken om snel in te grijpen als dat nodig is. Geld van onze achterban is daarom goud waard.”

>> Meer lezen? Klik hier voor een interview met Corine.

Jemen_Ondervoeding

Publicaties en downloads