Nodig een spreker uit

Heb je een bijeenkomst van bijvoorbeeld je kerk, studentenvereniging of vrouwengroep en zou je graag eens een iemand van ZOA uitnodigen? Daarbij helpen we je graag. Onze medewerkers komen graag bij je langs om je meer te vertellen! Kijk in onderstaand overzicht wie je het meest aanspreekt en neem contact op met Jacqueline Kooistra. Geef ook de datum en locatie door, dan laat zij je zo snel mogelijk weten wat er mogelijk is. 

Bertil Moraal

Bertil Moraal

Bertil heeft een kloppend hart voor het thema gerechtigheid. Maar al te vaak denken we aan liefdadigheid: het geven van wat wij overhouden. Toch geeft de Bijbel een andere blauwdruk voor een samenleving naar Gods beeld. Tijd om dit thema te herontdekken!

Thema’s: Bijbelse gerechtigheid, Gods plan voor/met de wereld
Doelgroep: Kerken, studiegroepen, jongeren

Tip: Nu ook te boeken als spreker voor de Micha Zondag!

Geoff Andrews

geoff andrews

Geoff (57) is Brits en heeft lang in de industriële voedselproductie gewerkt. In 2007 verliet hij Engeland om te werken in Noord-Uganda en DR Congo. In 2013 kwam hij bij ZOA als landendirecteur voor Burundi. Sinds 2016 werkt hij in Nederland als hoofd van de noodhulpafdeling van ZOA. Ook is hij de voorzitter van de ‘Dutch Relief Alliance’, een samenwerkingsverband tussen 14 Nederlandse organisaties.  Hij is christen sinds zijn tienertijd en is een ervaren predikant en bijbelleraar. 

Thema’s: De bijbel, christelijke kijk op armoede, geven
Publiek: 
Studenten, kerken, interessegroepen

Henrieke Hommes

henrieke hommes

Henrieke (41) is veiligheidsadviseur bij ZOA. Na jaren als IC-verpleegkundige gewerkt te hebben besloot ze voor Medair te gaan werken. Ze bleef uiteindelijk 7 jaar in het veld en werkte achtereenvolgens in Zimbabwe, Noord-Uganda,  Somalië & Somaliland.
Vanaf 2011 werkt ze met veel plezier voor ZOA als veiligheidsadviseur waar ze al haar kennis en ervaring met enthousiasme inzet voor de veiligheid van haar collega’s wereldwijd. Ze reist regelmatig naar de projectgebieden van ZOA.

Thema: Veiligheid

Ina Hogendoorn

inahogendoorn

Ina is lid van de het noodhulp team van ZOA. Bij rampen en grote crisis is zij onderdeel van het team dat als eerste ter plaatse is om de hulp namens ZOA te starten. Ina heeft in Soedan en Afghanistan gewoond en is nu deels woonachtig in Schoonhoven met regelmatig periodes in het buitenland. 

Thema’s: Noodhulp, ZOA’s werk, werken in conflictgebieden
Doelgroep: Kleine tot middelgrote groepen

Jan van den Berg

jan

Jan (34) is relatiebeheerder Kerken. Deze functie heeft hij opgepakt nadat hij 10 jaar lang gewerkt heeft als jongerenwerker en jeugdwerkadviseur voor kerken. Het is zijn verlangen dat christenen van binnenuit betrokken zijn bij mensen in nood en op die manier Gods Koninkrijk zichtbaar maken. Jan is getrouwd en vader van vier kinderen.

Thema: Leven als christen, recht en gerechtigheid
Publiek:
Kerken, tieners en jongeren, gezinnen

Joop Teeuwen

joop teeuwen

Joop (53) werkt bij ZOA in het Disaster Response Team en voert noodhulpprojecten uit. Samen met zijn vrouw Rina en hun drie kinderen hebben ze jaren overzees doorgebracht (Pakistan, Afghanistan en Libanon), werkend voor verschillende hulpverleningsorganisaties. Momenteel wonen Joop en Rina in Woerden.

Thema’s: Noodhulp, opvang in de regio, christelijk getuigenis in werk

Tineke Koelewijn

Tineke (51) is Hoofd Fondsenwerving en Communicatie bij ZOA. Daarnaast is zij lid van de Provinciale Staten van de Provincie Utrecht (CDA). Na jaren werkzaam te zijn geweest in het bedrijfsleven, een landelijk bekende branchevereniging en actief te zijn geweest als sr. Management Consultant is zij vanaf maart 2016 werkzaam bij ZOA. Het weer in eigen kracht zetten van mensen en hen weer een toekomst bieden, is wat haar drijft. Tineke is getrouwd, heeft twee dochters en woont in Bunschoten Spakenburg.

Thema’s: Vrouwen, Fondswerving, Opvang in de regio, verbinding tussen hier en daar.