Nood in Afghanistan

Afghanistan bevindt zich al jaren in een humanitaire crisis. Overstromingen en geweld van terreurorganisaties hebben mensen naar veiliger gebieden verjaagd.  ZOA helpt mensen die in een tent moeten overleven met stevige huizen. 

Stel je voor, door overstromingen of geweld moet je huis en haard verlaten. Zwervend door je land kom je op een nieuwe plek, maar daar is niet zomaar een huis waar je in kan wonen. Dus zoek je maar je toevlucht in een tent, terwijl de temperaturen ver onder het vriespunt liggen. Honderden gevluchtte Afghanen zijn gedwongen met hun hele gezin te overleven in een tentje. Met name weduwen met jonge kindere en gehandicapten lijden onder het gebrek aan onderdak in Afghanistans extreme weersomstandigheden.

"Veel mensen die gevlucht zijn binnen Afghanistan hebben alles achter moeten laten en kunnen niet aan onderdak komen. Met hele gezinnen verblijven ze dan soms maandenlang in een tent. Vooral tijdens de strenge winters hier is dat gruwelijk om te zien"

— Samuel, medewerker ZOA Afghanistan
Nood afghanistan

Stevige huizen

ZOA helpt in Afghanistan met onder andere water en voedselzekerheid, maar ook met onderdak. We bouwen stevige huizen waar mensen hun toevlucht kunnen zoeken. Hierbij geven we kwetsbare gezinnen voorrang, bijvoorbeeld gezinnen met een alleenstaande moeder, jonge kinderen of iemand met een handicap. Voor deze laatste groep wordt ook gezorgd dat de huizen toegankelijk zijn.  Met name in de strenge winters maakt dit voor deze gezinnen vaak een verschil tussen leven en dood.

Help je mee te zorgen dat de redding nabij is in Afghanistan, maar ook bijvoorbeeld Ethiopië en Nigeria? Voor bijvoorbeeld €225,- help je al één persoon in Afghanistan met onderdak in een stevig thuis. 

Doneer nu