Race for Refugees

Wil je vaker sporten? Meer betekenen voor anderen? Gezonder leven? Of op zoek naar een activiteit voor je gezin, vrienden of collega’s?

Wereldwijd zijn miljoenen mensen alles kwijt geraakt door een oorlog of een ramp. Met de Race for Refugees halen we geld op om hen te helpen. Een kopgroep van zes mensen racet een jaar lang virtueel de hele wereld over, door alle landen waar ZOA werkt. Een reis van ruim 70.000 kilometer.

Hardlopen met een groep vrienden? Of lekker naar buiten op de wielrenfiets? Laat je kilometers tellen en doe mee aan de Race for Refugees. Je kunt kiezen voor een virtuele route door één van de ZOA-landen. Onderweg zie je van alles over het land waar je doorheen rijdt. Maar je kunt ook zelf het aantal kilometers bepalen. Hardlopen, klimmen, wielrennen, alles kan! Samen maken we van de Race for Refugees een succes.

Zwemmen, fietsen, mountainbiken, wandelen, steppen…alles kan!

Meld je aan als team of als individu voor de Race for Refugees. Je kilometers leg je af in je eigen omgeving en registreer je via Strava of rechtstreeks op je actiepagina. Op je eigen actiepagina vind je bovendien allerlei mogelijkheden om jouw Race for Refugees te delen in je netwerk. Het geld dat je inzamelt wordt ingezet voor ZOA’s hulpverlening aan vluchtelingen wereldwijd.

‘’Mijn motivatie om mee te doen? Dat is dankbaarheid. Natuurlijk baal ik af en toe van alle coronabeperkingen. Maar telkens als ik op de fiets stap, realiseer ik me weer hoe goed we het hier hebben. Vrijheid, gezondheid, genoeg te eten. Voor veel mensen is dit onbereikbaar. Ik ga de uitdaging aan 10.000 km te fietsen. Zo hoop ik gezond te blijven en een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de leefomstandigheden van mensen in crisisgebieden.’’ - Henrieke Hommes

De Race for Refugees is gestart in november 2020 en duurt een jaar. Je bepaalt zelf of je een heel jaar, een maand of een week meesport!

Meer weten? Ga naar www.raceforrefugees.com.