Overslaan en naar de inhoud gaan

We zijn er als er geen plaats voor je is

Geen plaats hebben waar je thuis en veilig bent. Geen plaats om op adem te komen... Voor miljoenen vluchtelingen is dat de harde realiteit. Juist voor mensen die zich nergens gewenst voelen, staat ZOA klaar. Want we geloven dat elk mens telt. Jij ook?

Doneer nu

Lees meer

OPGEJAAGD, ONGEWENST, STEEDS WEER OP ZOEK

Voor miljoenen vluchtelingen is er geen plaats

Talloze vluchtelingen wereldwijd zijn hun thuis kwijtgeraakt. Zij zoeken in eigen land of over de grens naar een veilige plek. Maar lang niet altijd zijn ze welkom. Steeds vaker weigeren gemeenschappen en overheden nog meer mensen op te nemen.

Opgejaagd, ongewenst, steeds weer op zoek naar een veilig onderkomen. Wat doet dat met een mens? Hoe voelt dat als er nergens plaats voor je is en je steeds weer weggestuurd wordt? Voor veel vluchtelingen geeft dat een diep gevoel van minderwaardigheid, alsof hun leven er niet toe doet. 

ZOA gelooft dat elk mens kostbaar is in Gods ogen. Daarom zetten wij in voor mensen op de vlucht. Samen zorgen we voor onderdak, eten, schoon drinkwater en psychosociale hulp. Of het nu gaat om Syrische vluchtelingen in Irak, Rohingya in Myanmar of ontheemden in Oekraïne. Help je mee?

Toon je bewogenheid met mensen op de vlucht

Voor € 32 geef je een gezin op de vlucht al een noodpakket om 2 weken lang voedzame maaltijden klaar te maken. Help je mee? Je kunt ook als bedrijf of kerk een gift geven.

Bekijk de video over geen plaats