Overslaan en naar de inhoud gaan

 

Ding dong... je was niet thuis!

We willen je graag iets vertellen. Bekijk onderstaande video.

Samen helpen we mensen in nood

We zijn er voor slachtoffers van rampen en oorlogen

Je eerste nacht op een veilige plek na dagenlang vluchten. Een voedzame maaltijd na weken van honger. Je kinderen weer zien opleven met hulp van traumadeskundigen.

Dát verschil maakt jouw gift aan ZOA voor mensen in crisisgebieden. Zoals Alal (11) in Syrië, die sinds de aardbeving niet meer naar school kan. Voor Alem in Tigray, die halsoverkop moest vluchten voor rebellen. Of Natalia in Oekraïne, die haar huis verloor.

Met jouw steun kan ZOA bij een crisis snel in actie komen, maar ook blijven helpen zodra de eerste nood voorbij is. Door heel Nederland gaan collectanten daarom deze week de straat op om dat mogelijk te blijven maken. Help je ook mee met een gift?

Doneer en help mensen die lijden door rampen en conflicten

Met jouw gift zijn we er om te helpen, mee te leven, te troosten en weer op te bouwen. Voor €3,50 steun je al één iemand met voedsel voor een dag.

Collectant gemist 

Er stond iemand bij je voor de deur om te collecteren voor mensen die alles zijn kwijtgeraakt. Stel je eens voor dat alles om je heen wegvalt. De zusjes Alal (11) en Sham (1) in Syrië maakten het mee. Zij ontvluchtten hun huis na de aardbeving vorig jaar. Nu hebben ze nog steeds geen veilig onderkomen en Alal kan al maanden niet naar school.

Alem (47) uit Tigray in Ethiopië verloor alles wat hij had, toen hij met zijn gezin moest vluchten voor vechtende milities. “Overal werd geschoten. Ik kon niets meenemen en wist niet waar mijn vrouw en kinderen waren. Onderweg zag ik verschrikkelijke dingen, overal lagen dode lichamen.” 

Natalia (69) in Oekraïne was buiten toen een Russische raket vlakbij haar huis insloeg. Om haar heen begonnen mensen te schreeuwen, ze zaten onder het bloed. Vlak voordat een tweede raket insloeg, vluchtte Natalia naar een schuilkelder. Haar huis raakte ernstig beschadigd.

Samen willen we er zijn voor Alal, Natalia, Alem en duizenden anderen die de meest vreselijke dingen meemaken door een oorlog of ramp. Met jouw gift kunnen we helpen met onderdak, schoon drinkwater en voedsel. Help je mee?

Ja, ik help mee    Meer lezen over ZOA

Alal (11 jaar) en Sham (1 jaar) in Syrië