Overslaan en naar de inhoud gaan
Met het hele gezin in actie voor ZOA

Alles wat je wilt weten als collecte-organisator

Elk voorjaar gaan zo'n 12.000 vrijwilligers de straat op om geld op te halen voor mensen op de vlucht. De inzet van collecte-organisatoren is daarbij cruciaal. Juist in deze tijd waarin steeds meer mensen slachtoffer worden van oorlogen of natuurrampen!

Collecte 2024

Langs de deuren en online

Door de coronacrisis hebben we veel moeten improviseren rond de collecte. Zo organiseerden we een online collecte, toen we niet langs de deuren konden gaan. Nu doen we beide: collecteren langs de deuren én online. Op deze manier halen we het meeste geld op, en kunnen we meer mensen bekendmaken met het werk van ZOA. 

Als collectecoördinator voor ZOA ben jij de motor achter onze missie. Met jouw enthousiasme coördineer je de inzet van collectanten en wijkhoofden, terwijl je ook zorgt voor de benodigde materialen. Na de collecte ben jij verantwoordelijk voor het tellen van de opbrengsten en een vlotte afdracht van het geld. Bovendien krijg je de kans om onze collecte te promoten via verschillende kanalen, waardoor je een cruciale rol speelt in het vergroten van ons bereik en impact. Jouw bijdrage als collectecoördinator maakt directe hulp mogelijk voor mensen die het hard nodig hebben.

Op deze pagina vind je alle relevante informatie voor collectecoördinatoren, bijvoorbeeld over de collecte. Ook vind je de meest gestelde vragen en je kunt hier inloggen in CollecteKracht. Mis je informatie? Neem contact op met ons collecteteam via collecte@zoa.ngo. We helpen je graag verder!

In deze woonplaatsen zoeken we nog een collecte-organisator: Amerongen, Assen (2x) Bilthoven, Diemen, Doesburg, Ellemeet, Goudzwaard, Gravenpolder, Haaksbergen, Hantum, Harderwijk Zeebuurt/Drielanden, Havelterberg, Holten, Koudum, Leidschendam, Loenen, Middelstum/Loppersum, Oldekerk/Niekerk/Grootegast, Opperdoes, Papendrecht, Rijswijk/Andel, Roodeschool, Scherpenisse, Siegerswoude, Stiens, Terneuzen, Uithuizermeeden, Veen, Vroomshoop, Velp/Roozendaal/Rheden, Westerbork, De Westereen, Woerden. 

Administratie en bestellingen

CollecteKracht

Online collecte

Digicollect

Info voor collectanten

Collectantenpagina

Hier doen we het voor!  

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt je een aantal veelgestelde vragen van collecte-organisatoren. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op via collecte@zoa.ngo.