Hulp aan slachtoffers van de hongersnood in Afrika en Jemen

In verschillende landen in Afrika dreigde in de zomer van 2017 een hongersnood. Door extreme droogte en aanhoudende conflicten ontstond een ernstig tekort aan voedsel. Zo ook in Zuid-Soedan, Somaliland en Jemen, waar ZOA actief is. De VN waarschuwde dat miljoenen mensen hier het slachtoffer van dreigden te worden als er niet snel hulp komt.

Door extreme weersomstandigheden viel er in de zomer van 2017 weinig regen in het oosten van Afrika, waardoor veel landen last hadden van droogte. Oogsten zijn mislukt en veel waterbronnen stonden droog. Naast voedsel was er dus ook een ernstig tekort aan drinkwater, waardoor mensen uren moesten lopen om aan water te komen.

Maar ook conflicten speelden een rol in de dreigende hongersnood. Zo waren en zijn in landen als Zuid-Soedan en Somalië veel mensen op de vlucht voor geweld. Vaak vluchten ze naar regio’s in de buurt, waardoor het aantal mensen in zo’n gebied ineens drastisch toeneemt. Hierdoor is er lang niet genoeg voedsel voor iedereen, wat met name voor kleine kinderen de situatie levensgevaarlijk maakt.

Jemen. Een land in oorlog waar ontelbare levens dagelijks op het spel staan door aanslagen, een tekort aan water en voedsel. We zijn er. Help je mee?
Ja, ik help mee

hongersnood in afrika en jemen