Overslaan en naar de inhoud gaan
Zalm roken voor Burundi

Zalm voor Burundi

Warmgerookte zalm, paling, wijn en smulpakketten. Ook zin in een culinaire kerst? Wie koopt bij de ZOA Business Ambassadors helpt daarmee óók jongeren in Burundi aan een hoopvolle toekomst. Bestellen kan op www.heerlijkezalm.nl.

zalmactie van ZOA Business Ambassadors

Eet lekker met de kerst, en steun Burundi

Met zo’n 30 betrokken vrijwilligers gaan ze er dit jaar weer voor: zoveel mogelijk zalmen verkopen voor de kerst. De ZOA Business Ambassadors hopen op een maximale opbrengst, waarmee kansarme jongeren in Burundi kunnen bouwen aan een toekomst.

“Burundi heeft ons hart gestolen”, zegt een van de leden van het ZOA Business Ambassadors Team. De groep enthousiaste ondernemers uit het hele land zet zich al jaren in voor verschillende projecten van ZOA in Burundi. De opbrengst van de decemberactie gaat naar een project voor jongeren in de plaats Kamakara.

Record

De zalmactie voor ZOA Burundi is inmiddels een begrip. Ieder jaar verkopen de ondernemers weer meer zalmen. Vorig jaar werden ruim 2000 zalmen verkocht. De verkoop leverde maar liefst 20.582,55 euro op voor ZOA. Dat record willen de Business Ambassadors dit jaar graag verbreken.

Naast warmgerookte en koudgerookte zalm en gerookte paling, verkoopt de ondernemersgroep ook een pakket met zes wijnen en kant- en klaar smulpakket. Bestellen kan nu, via www.heerlijkezalm.nl. Op deze site worden ook verschillende locaties vermeld, waar de bestelling rond 14-17 december opgehaald kan worden.

Werkloosheid

De winst gaat helemaal naar het ZOA project in Kamakara. De meeste gezinnen in dit dorp waren lange tijd op de vlucht voor geweld; bij terugkeer waren hun eigendommen door anderen ingenomen.

Vooral de jongeren hebben het nu zwaar te verduren: onderwijs hebben ze niet gehad, en de werkloosheid is hoog. Veel jongeren hebben niet meer dan 4 euro per week om van te leven. Om toch te kunnen overleven, komen velen in de criminaliteit of prostitutie terecht. Conflicten blijven zo altijd onder de oppervlakte sluimeren, terwijl mensen juist behoefte hebben aan vrede en stabiliteit om een bestaan te kunnen opbouwen.

Jongeren in Burundi

Hoopvolle toekomst

ZOA wil deze jongeren wél een hoopvolle toekomst bieden. Door middel van trainingen, spaargroepen en aandacht voor de sociale cohesie helpt ZOA jongeren om een inkomen te verdienen. Zo verbeteren ze hun toekomstperspectief, zodat ze kunnen genieten van betere leefomstandigheden met hun toekomstige gezinnen.

Ook zo’n lekkere zalm bestellen voor Burundi? Ga naar www.heerlijkezalm.nl.