Overslaan en naar de inhoud gaan

ZOA Zalmactie 2023

Zin in heerlijke gerookte zalm bij de kerst en tegelijkertijd het verschil maken voor jongeren in Burundi? De lekkerste warmgerookte zalm, paling, de beste wijn en verse smulpaketten zijn nu weer te bestellen op www.heerlijkezalm.nlDe opbrengst gaat volledig naar het ZOA PiP-project in Burundi waar uitzichtloze jongeren weer een toekomst krijgen. 

Lees meer

Jaarlijkse zalmactie

Jij iets lekkers, zij een betere toekomst

De 'ZOA-zalm' is inmiddels een begrip geworden, dat bevestigde ook het record van 2022 van ruim 2.100 zalmen. Maar records zijn er natuurlijk om te worden verbroken! Daarom staan onze enthousiaste ondernemers van het ZOA Business Ambassadors (ZBA) Team voor Burundi al in de startblokken met de zalmroker.

De actie wordt volledig mogelijk gemaakt door het betrokken ZOA Business Ambassadors Team voor Burundi. Zij zetten zich al jaren in voor diverse projecten in Burundi, het land dat inmiddels "ons hart gestolen heeft" aldus één van de ondernemers. Bestellen gaat dit jaar online via www.heerlijkezalm.nl en ophalen kan op diverse plekken binnen Nederland. Zo krijg jij iets lekkers en zij een betere toekomst!

Zalmactie 2022: Record

De zalmactie van 2022 betekende destijds een record. Maar liefst 2.100 zalmen werden verkocht door een team van 30 betrokken vrijwilligers! Het geheim van een goede zalm? Versheid en vakmanschap natuurlijk, aldus de ondernemers. Behalve zalm zijn er dit jaar ook weer diverse smulpaketten te verkrijgen. Daarnaast is er heerlijke gerookte paling en ook de beste wijnen zijn weer verkrijgbaar.

Uitzichtloze situatie

De opbrengst van deze actie wordt ingezet voor het driejarige PIP-project voor 160 jongeren in de leeftijd van 18 tot 25 jaar in Kamakara, Burundi. Denk je eens in dat je 20 jaar bent en 4 euro per week te besteden hebt. Je kans op een baan is klein, en in je lokale gemeenschap heb je niets in te brengen. Dit is de uitzichtloze situatie voor veel jongeren in Kamakara. Ze komen door het gebrek aan kansen vaak in criminaliteit of prostitutie terecht. 

Een toekomst vol van hoop

ZOA is er voor de jongeren in Kamakara. Door middel van trainingen (bijvoorbeeld in ondernemerschap) en spaargroepen helpt ZOA jongeren om een eigen toekomst op te bouwen. Ook investeren we in het welzijn van jonge gezinnen waar de jongeren van Kamakara vaak het hoofd van zijn. 

Zin gekregen in heerlijke zalm en tegelijkertijd Burundi ondersteunen? Ga dan naar www.heerlijkezalm.nl