Overslaan en naar de inhoud gaan

Kom in actie met jouw basisschool

Ben jij juf of meester, een betrokken ouder of enthousiaste leerling en op zoek naar een mooie actie voor jullie basisschool? ZOA heeft leuke kant-en-klaar pakketten, geschikt voor alle leeftijden op de basisschool. Zo leren de kinderen over mensen in de nood wereldwijd en komen ze tegelijk voor hen in actie!

 

Doen jullie mee?

Kies een actie die bij jullie past

ZOA heeft verschillende acties met een andere thema's. Voor grote scholen is het heel leuk om de klassen op te delen in verschillende acties. Je kunt er als school ook voor kiezen om ieder jaar een ander thema te doen!

Alle acties zijn voorzien van een digitale gastles, lesbrieven, sponsorboekjes en posters en zijn zowel geschikt voor de onder- als bovenbouw. We komen ook heel graag bij jullie in de klas om over ZOA te vertellen. Voor welke actie kiezen jullie?

One Two Tree

In actie voor onderwijs

Winterwarmte

Help kinderen in de kou

Chocola voor ZOA

In actie voor noodhulp

wandelen voor water
Wandelen voor Water

Gezond water voor iedereen

Sponsorloop

Rennen voor mensen in nood

spreekbeurt
Spreekbeurt over ZOA

Jij in actie!

Lekker creatief

Voor de creatievelingen onder ons hebben we een speciale pagina met allemaal ideetjes voor knutsels en kleurplaten, kijk snel!

Ga naar de knutselpagina

Leerkracht aan het woord

De Eben Haëzerschool uit Hollandscheveld deed mee met Chocola voor ZOA. Juf Linda Ruitenberg:

"We vinden het belangrijk dat onze leerlingen leren dat we er voor onze naasten moeten zijn die het minder hebben. De hulpverlening vanuit christelijk perspectief vinden we mooi. De leerlingen herkennen de vluchtelingenproblematiek vanuit het nieuws. De digitale gastles is fijn, we kunnen hem inzetten op een moment dat het in de klas uitkomt. Ook was de actie eenvoudig uit te voeren qua administratie/financiële afhandeling, door de QR-code hoeven de kinderen niet met contant geld over straat." 

Voor vragen of contact

Mail mij!

Sharon Blokhuis, Accountmanager scholen

Mail Sharon