Overslaan en naar de inhoud gaan

Een oorlog beschadigt meer dan huizen en gebouwen

Een oorlog of ramp laat diepe sporen na. Veel vluchtelingen hebben psychische klachten doordat ze verschrikkelijke dingen hebben gezien of meegemaakt. Samen willen we hen helpen hun huis en leven weer op te bouwen. Help je mee?

Doneer nu

Lees meer

oorlog of ramp laat diepe sporen na

Help mensen verder na de ramp

Wie als geen ander de impact van oorlog kent is Tetiana (54) in Oekraïne. Een bom op haar huis sloeg haar leven kapot. Tetiana's man Viktor redde hun kleinzoon, maar kwam daarbij zelf om. 

Nu, ruim een jaar later, komt de klap pas echt aan: "Ik kan niet veel meer, na alles wat ik heb meegemaakt." Tetiana's verhaal staat niet op zichzelf. Veel vluchtelingen ervaren dagelijks de gevolgen van wat ze hebben meegemaakt. Het geldt voor de kleine Sarah (10) die de aardbevingen in Syrië overleefde en voor Serge (40) in Congo, die moet overleven in een land dat geteisterd wordt door armoede en geweld.

Als christenen willen we wereldwijd klaarstaan voor mensen die door een oorlog of ramp alles zijn kwijtgeraakt. We helpen hen hun huis en leven weer op te bouwen. Bijvoorbeeld met deskundige psyschische hulp om hun trauma's te verwerken. Help je mee om dit mogelijk te maken?

Ja, ik help mensen die alles kwijt zijn weer vooruit te kijken

Dankzij jouw steun krijgen kinderen als Halal de kans om weer naar de toekomst te kijken. Voor 35,- help je bijvoorbeeld al één persoon met psychosociale hulp om zijn of haar trauma's te verwerken. Je kunt ook als kerk of bedrijf doneren.