Overslaan en naar de inhoud gaan

Bij een ramp mag je er niet alleen voor staan

Als een ramp je leven plotseling overhoop gooit, heb je iemand nodig die naast je staat. Daarom zet ZOA zich al 50 jaar in voor mensen die alles zijn kwijtgeraakt. Samen met jou willen we er voor hen zijn. Juist nu de nood in de wereld zo groot is.

Lees meer

nu de nood in de wereld zo groot is

Samen helpen we onze naasten in nood

Of een crisis je leven nu plotseling overhoop gooit of al jarenlang in de greep houdt: bij een ramp heb je iemand nodig die naast je staat. Daarom zetten we ons al 50 jaar in voor onze naasten in nood.

Nog altijd krijgen duizenden mensen te maken met het allesverwoestende geweld van een oorlog of natuurramp. Zoals Halefom (11), die zonder zijn ouders en broertjes moest vluchten voor het oorlogsgeweld in Tigray, Ethiopië. Elke dag moeten hij en zijn landgenoten zien te overleven.

Samen met trouwe donateurs komen we al 50 jaar in noodsituaties direct in actie met noodhulp en wederopbouw. Zoals in Tigray, waar we mensen als Halefom helpen met onderdak, voedsel en schoon drinkwater. Maar ook in minder bekende rampgebieden, zoals in Congo, Myanmar en Jemen.

Als christenen willen we blijven omzien naar onze naasten in nood. Juist nu het zo hard nodig is. Help je mee om hulp mogelijk te maken? 

Word donateur en maak hulp mogelijk

Als donateur stel je ZOA in staat om bij een ramp direct in actie te kunnen komen met noodhulp. En zodra de situatie het toelaat mensen te helpen bij het opbouwen van een nieuwe toekomst. Je kunt ook als kerk of bedrijf doneren.