Aardbevingen op Lombok richten hevige schade aan

9 augustus 2018

Het Indonesische eiland Lombok is de afgelopen weken zwaar getroffen door hevige aardbevingen. Met drie bevingen van 6,4, 6,9 en 5,9 op de schaal van Richter vielen tot nu toe al 227 doden en loopt het aantal gewonden nog steeds op. De bevingen hebben geleid tot zware verwoesting en puinhopen. Meer dan 13.000 huizen zijn beschadigd of ingestort.
 
ZOA houdt samen met de andere leden van het Christelijk Noodhulpcluster (bestaande uit Dorcas, EO Metterdaad, Red een Kind, Tear, Woord en Daad en ZOA) de situatie nauwlettend in de gaten. Via lokale organisaties, partners en kerken waar het Christelijk Noodhulpcluster mee samenwerkt komt de eerste hulp op gang. Met name in het district Bayan, in het noorden van Lombok, waar het epicentrum van beide aardbevingen lag. Zo wordt er onder andere noodopvang georganiseerd voor kwetsbare groepen, zoals ouderen, kinderen, mensen met een beperking en zwangere vrouwen. Ondertussen onderzoeken we waar elders op het eiland verdere hulp nodig is. 
 
Als Christelijk Noodhulpcluster leven we mee met de nabestaanden en slachtoffers van deze ramp. Wil je bidden voor de slachtoffers, de nabestaanden en voor de hulpverleners ter plaatse? Als je een gift wilt geven voor noodhulp in Lombok, kan dat via onderstaande button. De opbrengst zal via ZOA zelf of via één van onze partners besteed worden om de slachtoffers van deze ramp te ondersteunen.
 
Help mee! Doneer nu voor de slachtoffers van de aardbevingen op Lombok. Met jouw steun kunnen we de slachtoffers helpen met onder andere opvang, voedsel en onderdak. 

Doneer nu

Aardbeving Lombok
Foto: EPA