Overslaan en naar de inhoud gaan
Burundi

ZBA Burundi Team 

Het ZBA Burundi Team zet zich in voor de jeugd in het Burundese dorp Kamakara. Burundi kent een lange geschiedenis van oorlog en geweld. Toen in 2003 de burgeroorlog eindigde, keerden veel inwoners die waren gevlucht naar huis. Als gevolg van de oorlog hebben de meeste mensen in Kamakara geen landbouwgrond of geld om te investeren in inkomstenbronnen.

ZOA Business Ambassadors 

Investeren in de toekomst van jongeren in Burundi

Het team van ZOA Business Ambassors wil niets liever dan investeren in mensen, zodat zij de kans hebben om een waardig bestaan op te bouwen. In Burundi doen zij dit door 160 jongeren - tussen 18 en 25 jaar - te steunen in het opstarten van inkomensgenererende activiteiten, het volgen van vaktrainingen en de aansluiting bij spaarkredietgroepen. 

Het project in Kamakara bestaat uit drie pijlers

PIP-methode

De jongeren visualiseren door middel van de PIP-methode hun toekomstvisie en interesses. Aansluitend leren ze over inkomensgenererende mogelijkheden en de sector van hun keus. In lijn met hun plan volgen ze vaktrainingen, kunnen ze een stage lopen en gaan ze aan de slag met hun ondernemingsplan. Hun inzet wordt beloond met een diploma.

PIP methode

Spaargroepen

De jongeren zijn onderdeel van spaargroepen en zelfhulpgroepen, waar ze leren sparen en krediet kunnen aanvragen. Ze zullen hier ook commissie-ervaring opdoen en aanwezig zijn bij bijeenkomsten. Ze leren discussieren over lokale issues en dragen ze bij aan de ontwikkeling van de gemeenschap.

Gemeenschap Burundi

Jeugdvredescomité

De jongeren en lokale leiders gaan samen in gesprek en volgen trainingen over conflict-management en communiceren zonder geweld. Een jeugdvredescomité zal de sociale cohesie bewaken en promoten, en conflictbemiddeling en activiteiten organiseren om saamhorigheid te bevorderen. 

Burundees meisje

Hoe kun je bijdragen?

Er is een positie vacant in de ZBA-groep Burundi. Ziet u dit als een prachtige kans voor uzelf of een relatie? We vertellen u graag meer of brengen u in contact met een van onze ZBA-leden. U kunt dan contact opnemen met Yolenta Pater, relatiemanager bij ZOA. Zij is bereikbaar via y.pater@zoa.ngo of mobiel 06 55830718.

ZBA Burundi Team 

Meer weten?

Contact met ZOA

Wil je als ondernemer betrokken raken bij ZOA's werk? Neem dan contact op met: Yolenta Pater - Manager Zakelijke Relaties.

Stuur een mail naar Yolenta 

Yolenta Pater