Overslaan en naar de inhoud gaan

Chocola voor ZOA

Miljoenen zijn het er. Mannen, vrouwen, maar vooral ook kinderen die op de vlucht zijn. Uitgeput, hongerig en afhankelijk van directe noodhulp. Nu al meer dan 83 miljoen wereldwijd. Samen kunnen we er voor hen zijn. Helpen jullie mee door Droste chocolade te verkopen?

Samen in actie

Chocola voor ZOA

Chocola, wie lust het niet? Door mee te doen aan deze actie komen jullie leerlingen op een hele praktische manier in actie voor mensen in nood. Mensen in bijvoorbeeld Jemen, Oekraïne of Syrië. Mensen die de gevolgen van oorlogen en rampen kennen, die niks meer over hebben en afhankelijk zijn van noodhulp. 

De actie in drie stappen:

1. Digitale gastles - Op een moment dat het jullie uitkomt kijken jullie als klas naar een digitale gastles. Hierin leren de leerlingen dat het in de wereld niet eerlijk verdeeld is. Er zijn veel mensen op de vlucht. Waarom vluchten zij? Waar komen deze mensen te wonen? Hoe ziet hun leven eruit? Wat is noodhulp en waarom is dat belangrijk? Er is ook een begeleidend filmpje voor de onderbouw. Op deze manier kunnen jullie met de hele school mee doen!

2. Kom in actie - Daarna gaan de leerlingen op pad om Droste chocolade te verkopen voor mensen in nood. Ze krijgen hiervoor een stickerboekje en stickers. De doosjes pastilles kosten €5,-. De leerlingen kunnen deze verkopen aan ouders/buren/familie. Voor elk verkocht doosje mag een sticker op het boekje worden geplakt. Daarnaast is er veel ruimte om te noteren aan wie de doosjes zijn verkocht.

3. Chocola! - Met ingevulde boekjes keren de leerlingen terug naar school. Aan de hand van het aantal verkochte doosjes Droste chocolade wordt een bestelling bij ZOA gedaan en naar jullie opgestuurd. De leerlingen krijgen als bedankje voor deelname aan de actie een rugzakje. Deze komt goed van pas bij het rondbrengen van de doosjes.

Ja, wij doen mee met de chocoladeactie! 

Schoolgegevens

Adres school
Contactpersoon

Voor vragen of aanmelden

Contact met ZOA

Neem contact op met Sharon Blokhuis, coördinator scholen en jongeren

Stuur een mail naar Sharon