Overslaan en naar de inhoud gaan

Op de vlucht voor klimaatverandering

Wat als extreme honger je dwingt tot een onmogelijke keuze: je kinderen nu het zaaigoed te eten geven of wachten op een onzekere oogst? Klimaatverandering raakt mensen in kwetsbare gebieden wereldwijd. Samen willen we er voor hen zijn. Help je mee?

Doneer nu

Lees meer

'Uit wanhoop aten mensen hun zaaigoed op'

Samen helpen we mensen die getroffen worden door klimaatverandering

Juist in crisisgebieden worden mensen extra hard getroffen door extreme weersomstandigheden. Kwetsbare mensen, die vaak al een ramp moesten doorstaan, lijden nu ook nog onder misoogsten. 'In Zuid-Sudan hadden mensen zolang niets gegeten, dat ze hun zaaigoed opaten', zag Hielke Zantema, noodhulpspecialist bij ZOA.

Samen laten we mensen die getroffen worden door klimaatverandering niet alleen. Na een ramp staan we klaar met noodhulp, zodat mensen niet sterven door honger of dorst. En we werken aan lange termijnoplossingen om mensen weerbaar te maken tegen de gevolgen van klimaatverandering. Help je mee met een gift?

Ja, ik help mensen die getroffen zijn door extreme weersomstandigheden.

Voor € 35,- help je bijvoorbeeld al een getroffen familie met een noodpakket met voldoende voedsel en water. Je kunt ook als kerk of organisatie helpen.

Meer lezen over de gevolgen van klimaatverandering voor de meest kwetsbaren wereldwijd? ZOA deed onderzoek dat te lezen is in de publicatie 'Klimaatverandering: van schaarste tot conflict'