Overslaan en naar de inhoud gaan

ZOA ON TOUR 2023

ZOA komt naar je toe deze zomer! In 1973 zijn we begonnen met het opvangen van bootvluchtelingen. Daarom zijn boten het decor van onze ontmoetingen met jou als vrijwilliger, donateur, collectant of andere betrokkene bij ons werk. 

Direct aanmelden

Lees meer

ZOA on tour 2023

We ontmoeten je graag! 

Jouw inzet voor onze projecten, voor de mensen in nood, is onvergetelijk. Daar zijn we dankbaar voor. Want alleen samen kunnen we ons inzetten voor al die mensen op de vlucht. Van harte welkom!

Bij het water of op een schip inspireren we je graag met presentaties over ons werk. Je ontmoet inspirerende ZOA-medewerkers die vertellen over hun werk en aan wie je al je vragen kunt stellen. Kinderen kunnen spelletjes doen of kleuren met het enige echte ZOA doeboek, en je krijgt een helder beeld van wat we in 50 jaar hebben gedaan.

We verwelkomen je graag op één van de hieronder genoemde zaterdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.  Detoegang is telkens gratis, maar in verband met de catering zijn we graag op de hoogte van je komst.

Ja, ik meld me aan voor ZOA on tour 2023!

17 juni - De Graansilo in Groningen

In Groningen is ZOA in 1973 gestart! Op het terras van de Graansilo, aan het water, heten we je van harte welkom met een kopje koffie en thee. Je ontmoet onder andere noodhulpspecialist Willem van Burgsteden en twee van de ZOA-oprichters, Henk van der Velde en Koos van Houdt. Zij gaan met je in gesprek. Kinderen krijgen het ZOA doeboek en kunnen ter plekke aan de slag. Als je met de trein komt, kunnen we je met een sloep bij CS ophalen en brengen we je naar de Graansilo. Ook brengen we je graag per sloep via een uitgebreide tocht door de binnenstad weer terug. 

 

24 juni - authentieke botterschuur op Urk

De Botterschuur staat aan de Westhavenkade (wijk 1 21) en is gelegen aan het IJsselmeer, vlak bij de vuurtoren. We verwelkomen je graag met koffie, thee of limonade met een versnapering.

Op Urk kun je onder andere noodhulpspecialist Hielke Zantema ontmoeten. Hij vertelt je graag over zijn werk in crisisgebieden, zoals in 
Oekraïne. Omstreeks 12.00 uur, 13.30 uur en 14.30 uur houdt hij ook een korte presentatie. Je kunt tevens in gesprek met programmadirecteur Edwin Visser. Hij is aanwezig tussen 12.00 en 14.00 uur. Daarnaast staat één van de oprichters, Koos van Houdt, je graag te woord. Hij is aanwezig vanaf 10.00 uur. Kinderen kunnen ondertussen bezig in het ZOA doeboek of een spelletje doen. 

Vaar je ook - gratis - mee met de beroemde kotter uit 1927 'Jonge Jacob'? De afvaartijden zijn 10.00 uur, 11.00 uur, 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur. Maar meld je voor deze vaartocht van ruim een half uur wel bijtijds aan, want het aantal plaatsen is beperkt! (N.B. we gaan er niet vanuit dat er iets gebeurt, maar we wijzen je graag op het afsluiten van een ongevallenverzekering.)

8 juli - Zeeuwse tweemast klipper ‘Avontuur’ in Goes

We verwelkomen je graag op de prachtige Zeeuwse tweemast klipper ‘Avontuur’ aan de Houtkade 22 in GoesHet schip is werkelijk een pareltje. De koffie en thee staan klaar. Noodhulpcoördinator Kees-Jan Hooglander geeft een inkijkje in zijn werk. Zijn presentaties beginnen om circa 10.30, 12.00, 13.30 en 15.00 uur. Hij was onlangs in Syrië, waar hij een aantal weken werkte aan noodhulp na de aardbeving, maar reist ook regelmatig af naar Oekraïne. Vanzelfsprekend kun je hem van alles vragen over ons werk, evenals aan andere ZOA-medewerkers die aanwezig zijn.

Kinderen zijn eveneens van harte welkom, ze kunnen bezig met zijn met het ZOA doeboek of spelletjes doen op de kade. Op de kade staan tevens onze panelen met een tijdlijn. Die geeft weer welke hulp ZOA in de afgelopen 50 jaar heeft gegeven. Daarnaast laten we filmpjes van ons werk zien. 

De klipper blijft aan de kade liggen. Een gepassioneerde medewerker van het schip geeft je graag een rondleiding. Parkeren kan aan de Houtkade of aan de andere kant van de dijk, aan de Kattendijksedijk.(N.B. we gaan er niet vanuit dat er iets gebeurt, maar we wijzen je graag op het afsluiten van een ongevallenverzekering.)