Gebed week 5 Lombok

Week 5

"Gebed voor de mensen hier is zo hard nodig"

Bidden voor Lombok stond niet in onze gebedskalender. En toch willen we het bij je onder de aandacht brengen. De aardbevingen waar we jullie al geruime tijd van op de hoogte houden heeft enorme schade aangericht en de naschokken zijn nog niet voorbij. Tot nu toe zijn er 400.000 mensen ontheemd geraakt en de naschokken zijn nog steeds voelbaar. Bid je mee voor de mensen op Lombok en de hulpverlening daar?

Wil je bidden voor veerkracht? Veel mensen zijn tijdens de eerste bevingen al een gedeelte van hun huis of hun volledige huis kwijtgeraakt. Op het moment dat de mensen weer een beetje ‘rust’ kregen, kwamen er tientallen naschokken overheen. Dit heeft mensen angstig gemaakt en soms zelfs moedeloos. Helemaal omdat de verwachting is dat deze naschokken nog 3 maanden kunnen gaan duren. Bid je mee voor kracht en moed?

De regentijd komt eraan. Dit zou een ramp zijn voor alle mensen die op het moment geen dak meer boven hun hoofd hebben. Veel mensen slapen op een matje zonder ook maar een zeil boven hun hoofd. Bid mee voor verlichting in deze situatie en dat de hulpgoederen (die ook ZOA uit mag delen) goed terecht komen.

En dan het laatste concrete punt: bid dat er geen erge ziektes uit mogen breken. Mensen slapen dicht op elkaar, het is koud in de nachten en de regen komt eraan. Dit maakt mensen kwetsbaar voor griep en infectieziekten. Dit zou een ramp op een ramp betekenen. Bid mee voor bescherming en weerstand voor al deze mensen.

WhatsApp Image 2018 08 23 at 125158
WhatsApp Image 2018 08 23 at 131329
WhatsApp Image 2018 08 23 at 131327
WhatsApp Image 2018 08 23 at 125158 1

Wilt u meer weten over ZOA’s werk of het werk van ZOA op Lombok financieel ondersteunen?

Klik dan hier