Crisis Myanmar: ZOA laat Rohingya's niet in de steek

Al bijna 500.000 Rohingya uit Myanmar zijn inmiddels op de vlucht geslagen vanuit Myanmar naar buurland Bangladesh. Elke dag komen er nieuwe vluchtelingen bij omdat het geweld niet stopt. Dit is een moeilijke situatie en er is nog geen uitzicht op verbetering.

ZOA werkt in Myanmar al vele jaren voor de Rohingya. Het is een achtergestelde bevolkingsgroep en stateloos. Ze hebben niet dezelfde rechten als andere bevolkingsgroepen in Myanmar. ZOA is betrokken bij voedseldistributies en water- & sanitatieprojecten voor de Rohingya. Die werkzaamheden zijn momenteel zeer moeilijk uit te voeren door de escalatie van het geweld. In bepaalde gebieden hebben we helemaal geen toegang meer, waardoor het moeilijk in te schatten is wat er gaande is.  ZOA doet er alles aan om de hulpverlening op gang te houden.

ZOA is niet actief in Bangladesh, waar de vluchtelingen naartoe vluchten. We zijn wel in gesprek met onze partners van de Integral Alliance over mogelijkheden om hun werk aan de andere kant van de grens te steunen.

We houden deze crisis nauwlettend in de gaten. Vooralsnog werft ZOA niet actief fondsen voor de Rohingya, maar als de crisis verder escaleert willen we hier ook aandacht voor vragen onder onze achterban.