Terugblik ZOA Business Event

Op 28 september werd het eerste online ZOA Business Event gehouden. Het team kijkt terug op een mooie avond. Thema van het online event was: ‘Ondernemerschap in wederopbouw’. Iedereen is het erover eens dat juist in tijden van crisis ondernemerschap onmisbaar is. Maar kun je als ondernemer een rol van betekenis spelen in noodhulp en wederopbouw? En doe je dat? Of is investeren in fragiele landen weggegooid geld?

In het plenaire gedeelte gingen ondernemer Wim van Stenis en René Vlug, hoofd Fondsenwerving & Communicatie bij ZOA, onder leiding van EO-presentator Tijs van den Brink met elkaar in gesprek over het belang van ondernemerschap in noodhulp en wederopbouw. Dit naar aanleiding van het interview met Sigrid Kaag, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Bekijk hier het interview met de minister:

 

In ‘break-out sessies’ werd in kleine groepen van ondernemers en ZOA medewerkers uit het veld verder doorgepraat over het onderwerp. Van Colombia tot Indonesië. Een unieke kans om het werk van ZOA in de vele landen op afstand toch dichtbij mee te maken.

Onderstaand treft u een impressie van de gehele avond

Ondernemersgeest is cruciaal. Dat geldt niet alleen in Nederland, maar ook in de landen waar ZOA werkt. Waar een oorlog of ramp alles heeft verwoest investeren we in mensen, zodat zij hun bestaan weer kunnen opbouwen en perspectief hebben voor de toekomst.

Kijk hier voor meer mogelijkheden om betrokken te zijn!