ZOA op New Wine Zomerconferentie

We zijn er op de New Wine Zomerconferentie van 2019! Spiegel jezelf in onze uitdagende experience, bezoek één van onze seminars, bid mee in de gebedstent of geniet van de prachtige muziek van Pearl Jozefzoon. 

Van 20 t/m 26 juli is ZOA aanwezig op de New Wine zomerconferentie. De hele week kun je terecht bij onze stand in het Dorpshuis. Daar ben je welkom in onze huiskamer, maar we raden je zeker ook aan om mee te doen aan de experience, waarin je jezelf kunt spiegelen rondom het thema ‘Kingdom People’. Meer laten we niet los, ervaar het zelf in het Dorpshuis!

spiegeljezelf

Concert Pearl Jozefzoon ‘Uw Koninkrijk Kome’

Afgelopen week mochten we bekendmaken dat Pearl Jozefzoon ambassadeur geworden is van ZOA. Als aftrap van deze samenwerking geeft ze maandagavond een mooi concert met als thema ‘Uw Koninkrijk Kome’ op new Wine! Naast genieten van haar prachtige muziek, hoor je op dit concert ook waarom ze zich aan ZOA verbindt. Kom langs op maandagavond vanaf 21:30 in de Bouldertent!

Pearl Jozefzoon 12

Seminar Edwin Visser – Is er hoop voor Syrië?

De Syrische oorlog lijkt nagenoeg voorbij, Assad is de grote winnaar. Mondjesmaat keren vluchtelingen terug naar hun steden en dorpen. Veel christenen halen opgelucht adem. Nog maar een paar jaar geleden dreigde het christendom uit Syrië te verdwijnen door de opmars van IS en andere rebellengroepen. Eeuwenoude kloosters en kerken uit de tijd van de eerste christenen werden met de grond gelijk gemaakt.

Nu maakt Syrië zich op voor de wederopbouw. Als één van de weinige Nederlandse hulporganisaties opende ZOA een kantoor in Damascus heeft het een registratie gekregen in Syrië te werken.Hoe is Syrië er aan toe? Is het land terug bij af nu Assad weer stevig in het zadel zit? Wat zijn de ‘Signs of Hope’ (of sporen van het koninkrijk) in Syrië? Hoe gaat het nu met de christenen van Syrië? En: wat kan ZOA daar betekenen? Hoe voorkomen hulporganisaties dat ze meewerken aan het herstel van een dictatuur?

Maandag 13:00 – 14:00, Dorpshuis
Edwin Visser is sinds april directeur programma’s bij ZOA. Daarvoor was hij verantwoordelijk voor de ZOA-projecten in de Syrië-regio.

Edwin

Seminar Hielke Zantema – Tussen Ajax en Afrika

De ene dag moedigt hij als fervent Ajax-fan zijn club aan, de volgende dag staat hij voedsel uit te delen na een ramp in Afrika. Deze bizarre tegenstellingen komen voor in het leven van noodhulpspecialist Hielke Zantema. Leven in deze twee totaal verschillende werelden heeft een vervreemdend effect. Het ene moment helpt hij mensen die te kampen hebben met enorme watertekorten, een paar dagen later spoelt hij thuis zijn toilet door met drinkwater…

Toch is dit de wereld waarin we leven. De ellende in de wereld en de ongelijkheid zijn zo groot dat het lijkt alsof er niks aan te doen is. Of toch wel? En zo ja, wat dan? Hoe ga je daar mee om?

Woensdag  13:00-14:00, Dorpstent
Hielke reist de wereld over als noodhulpspecialist bij ZOA.

IMG 20181108 WA0094

Zien we je komende week op New Wine? Tot dan!