ZOA volgt RIVM-advies in de bestrijding van corona

Laatst geüpdatet 13 maart 2020

ZOA heeft maatregelen genomen om verspreiding van het virus te voorkomen en de veiligheid van de medewerkers in de verschillende stadia van deze virusuitbraak te bevorderen. ZOA volgt daarbij de adviezen van het RIVM. 

ZOA heeft beleid ontwikkeld om te voorkomen dat ZOA-medewerkers het virus verspreiden. Om deze kans zo klein mogelijk te maken, is ZOA zeer terughoudend wanneer het gaat om internationale reizen. Alleen bij hoge uitzondering wordt van levensreddende reizen bekeken of de reis doorgang kan vinden. Alle medewerkers wereldwijd zijn geinformeerd over de maatregelen die zij kunnen nemen om het virus een halt toe te roepen.

In lijn met het RIVM-advies worden in Nederland medewerkers aangemoedigd om thuis te werken. Op kantoor zijn grote bijeenkomsten intern en met externe relaties afgelast. Medewerkers zijn geïnstrueerd bij klachten thuis te blijven en een arts te raadplegen.

De landelijke huis-aan-huiscollecte van ZOA zal dit keer niet op de gewone manier plaatsvinden. Collectanten zullen niet langs de deuren gaan. Meer informatie over deze maatregel vindt u hier.

ZOA monitort de situatie en zal indien nodig verdere stappen ondernemen om de verspreiding van het virus te voorkomen.