kerken, centra en hulpmiddelen voor Zuid-Sudanese gemeenschappen

De inwoners van Zuid-Sudan worden al jarenlang geteisterd door oorlog en geweld. Hierdoor zijn de meeste mensen erg arm en hebben ze weinig tot geen mogelijkheden iets van hun leven te maken. In plaats van hun geld of voedsel te geven, vroeg ZOA drie Zuid-Sudanese gemeenschappen om zelf aan te geven wat ze het meest nodig hebben. Zo kunnen ze hun dorp verbeteren.

De mensen waarvoor ZOA werkt weten uiteraard zelf het allerbeste wat zij nodig hebben. ZOA vindt het belangrijk dat we met hen samenwerken en hen de mogelijkheid geven om hun eigen plannen aan te dragen. Het zogenaamde ‘Small Scale Community’ concept biedt ruimte om, buiten de normale programmering, een extra gemeenschapsproject op te zetten.

Kleine initiatieven
Dit project vindt plaats in de drie provincies Bor, Pibor en Akobo. Hier kwamen drie gemeenschappen met deze plannen:

  • Omdat voor de mensen in Bor visserij de tweede vorm van inkomsten is, wordt voor dit project een visverwerkingstafel aangeschaft. Op het moment gebeurd het verwerken van de vis op een onhygiënische manier.
  • in Pibor worden in drie gemeenschappen kerken afgebouwd en ingericht. Er is behoefte aan constructiemateriaal en meubels.
  • Tot slot wordt in Akobo een centrum opgezet voor vrouwen en jongeren. Dit is niet alleen een plek voor samenkomst, maar hier zullen ook verschillende trainingen worden georganiseerd.
  • visverwerkingstools voor de gemeenschap in Bor
  • 3 afgebouwde en ingerichte kerken in Pibor
  • 1 trainings- centrum voor vrouwen en jongeren in Akobo

De afgelopen decennia heeft Zuid-Sudan te maken gehad met hongersnood, oorlog en overstromingen. Er is een groot voedseltekort. We zijn er. Help je mee?
Ja, ik help mee