Een wc voor Ugandese families

Na jarenlang als vluchteling te hebben geleefd, willen de teruggekeerde leden van de Ugandese Pokot-stam hun kinderen een vredige toekomst bieden. Er is echter één probleem: er zijn bijna geen wc’s.

De mensen van de Pokot-stam in Uganda hebben moeilijke jaren achter de rug. Jaren geleden zijn zij vanwege veediefstallen en gewapende conflicten naar Noord-Uganda gevlucht om daar een veilig onderkomen te zoeken.

95 procent van de mensen van de Pokot-stam is ongeletterd. Om hun kinderen een goede toekomst te geven, richtte de stam scholen op. Door de droogte in het gebied is de hygiëne op scholen en in de dorpen echter een groot probleem. Er is geen wateropslag, waardoor de scholieren hun handen niet kunnen wassen. In de dorpen zelf zijn nauwelijks latrines en ontbreken wasgelegenheden volledig. Hierdoor kunnen ziekten gemakkelijk vrij spel krijgen. En is het leven dus onzeker.

De oplossing
ZOA startte een project om de jeugd van de Pokot-stam een goede toekomst te geven. Zo doen we dat:

  • Bouwen Door de bouw van een regenwater- opvangsysteem, badkamers voor meisjes en het uitdelen van hygiënekits
  • Latrines We bouwen een latrine voor elk gezin in het dorp
  • Opleiden We leiden monteurs op en trainen de lokale bevolking hoe ze dit project kunnen voortzetten

Met dit project helpen we duizend gezinnen en in totaal zesduizend dorpelingen.

Uganda herbergt het grootste aantal vluchtelingen in Afrika. Dit leidt tot een gebrek aan drinkwater, landbouwgrond en onderwijs. We zijn er. Help je mee?
Ja, ik help mee