Overslaan en naar de inhoud gaan

We zijn er voor slachtoffers van rampen en oorlogen

Het is nauwelijks voor te stellen: je huis weggevaagd zien worden. In één klap je dierbaren verliezen. Dagenlang zonder eten of drinken zitten. Samen willen we er zijn voor mensen die de meest vreselijke dingen meemaken door een oorlog of ramp. Help je mee?

Doneer nu

Lees meer

samen helpen we onze naasten in nood

Speciaal voor Petro, Hamza en Samira

Stel je eens voor dat alles om je heen wegvalt. Petro (65) uit Oekraïne maakte het mee. Een mortier verwoestte een deel van zijn huis. Zijn schoonzoon overleefde het niet, zijn dochter raakte invalide. Nu heeft Petro op 65-jarige leeftijd ineens de dagelijkse zorg voor zijn kleinkinderen. 

Hamza (9) in Syrië groeit op tussen de ruïnes van het conflict. Hij ziet angst, onzekerheid en gebrek. Dan begint op 6 februari, terwijl hij ligt te slapen, plotseling zijn huis hevig te schudden. De zware aardbevingen zijn de zoveelste klap voor de Syrische bevolking.

Samira (30) in Ethiopië had een goed leven met haar man en kinderen. Maar vijf jaar geleden moesten ze vluchten voor een gewelddadig conflict. Álles laten ze achter. Sindsdien verblijven ze in een loods met andere vluchtelingen en zijn ze volledig afhankelijk van voedselhulp.

Samen willen we er zijn voor Petro, Hamza, Samira en duizenden anderen die de meest vreselijke dingen meemaken door een oorlog of ramp. Onze roeping en ons verlangen als christen is er voor hen te zijn. Help je mee?

Doneer en help mensen die lijden door rampen en conflicten

Mensen die er voor je zijn als alles om je heen wegvalt - dat is heel speciaal. Met jouw gift zijn we er om te helpen, mee te leven, te troosten en weer op te bouwen. Voor 35 euro kunnen we bijvoorbeeld één kind een maand lang psychosociale zorg geven. Je kunt ook als kerk of bedrijf doneren.

Bekijk hier het verhaal van Petro, Hamza en Samira