Nathalies droom: Mensen beter maken

Nathalie uit Congo ziet de effecten van Ebola in Congo. Daarom weet ze allang wat ze later wil worden: Dokter! Lees haar verhaal:

Nathalie is 14 en woont in Bukavu, een stad in Congo vlakbij de grens met Rwanda en Burundi. In het oosten van Congo woedt al meer dan 18 jaar een burgeroorlog. Die oorlog groeide uit van een etnisch conflict naar een pure machtsstrijd tussen rebellen en de autoriteiten om de bodemrijkdommen in het gebied. Het is een prachtig gebied met veel heuvels, maar Nathalie mag niet alleen naar buiten, omdat haar ouders bang zijn voor rebellengroepen. “Niet eerlijk”, zegt Nathalie, “mijn broer mag wel alleen door het dorp lopen.”

Nathalie woont samen met haar familie. Haar vader werkt als verpleger in het ziekenhuis. “Ik ben trots dat hij daar werkt, vooral omdat er nu veel mensen ebola hebben en andere mensen gewond zijn geraakt door het geweld van de rebellen,” zegt Nathalie. Ze wil dan ook in zijn voetsporen treden.

jlk mei 05 2019105

“Later wil ik dokter worden. Ik vind het heel interessant hoe biologie werkt – af en toe legt mijn vader iets uit over zijn werk en dan heb ik zo veel vragen! Het lijkt me heel mooi om als dokter mensen te kunnen helpen. Mijn droom is dat ik later zelf operaties kan doen.” Zin in de studie heeft ze ook al. “Vooral de vakken biologie en scheikunde lijken me interessant!”

Voor kinderen zoals Nathalie, die opgroeien in een conflictgebied, is de toekomst onzeker. Samen kunnen we zorgen voor een veilig thuis en goed onderwijs. Help je mee om dromen waar te maken? 

Ja, ik help mee