Ooggetuige van het kwaad in Zuid-Soedan

"De beelden komen nog vaak in mijn hoofd voorbij"

Malish (18) woonde in Zuid-Soedan, totdat daar hevige rellen uitbraken. Hij was ooggetuige van de vreselijke dingen die er gebeurden. Beeldend vertelt hij wat hij meegemaakt heeft: 

“Ik kom uit Juba. De situatie was daar verschrikkelijk.  Voor mijn ogen werd mijn buurman letterlijk afgeslacht door de militie. Dat ging zeker niet op een snelle pijnloze manier… Eerst werden zijn knieën afgehakt en vervolgens zijn handen. Toen sneden ze zijn oren en ten slotte werd zijn hoofd afgesneden.”

Ooggetuige-Zuid-Soedan

"Eerst werden zijn knieën afgehakt en vervolgens zijn handen. "

Kwaad Zuid-Soedan

"Toen sneden ze zijn oren af en ten slotte zijn hoofd."

“Deze gruwelijke beelden komen nog vaak in mijn hoofd voorbij.

Ook mijn zwager werd in zijn eigen huis afgeslacht. Ik zorg nu voor mijn zus, die is hier. Met twaalf mensen zijn we in de auto van mijn broer naar Uganda gevlucht.

Ik hoop dat ik hier in Uganda kan blijven. Mijn droom is om hier een nieuw leven op te bouwen en hier naar school te kunnen gaan. In Juba ben ik begonnen aan het voortgezet onderwijs en dat zou ik hier graag afmaken!”

Jouw steun aan ZOA helpt mensen zoals Malish aan noodzakelijke hulp als voedsel, water en onderdak. Maar geeft ook de kans om te werken aan de toekomst. Bijvoorbeeld door onderwijs of door te werken aan de verwerking van trauma’s.

Doneer nu