Overleven tussen de puinhopen van Aleppo

Sahar leeft letterlijk in de puinhopen van de oorlog. Samen met haar kinderen woont ze in Aleppo. Vroeger een bruisende stad, maar tegenwoordig wonen er nog maar weinig mensen. Het grootste deel van Sahars vrienden, buren en familie heeft ze moeten zien vertrekken. Vanwege het gevaar, of simpelweg omdat hun huizen kapotgeschoten waren. 

Door de oorlog in Syrië en de verwoesting die dat met zich meebracht, is Sahar alleen met haar kinderen achtergebleven in Aleppo. Zij leeft tussen de kapotgeschoten huizen, tussen gevechten en in continue angst en bedachtzaamheid. De oorlog heeft veel kapot gemaakt in het leven van Sahar. Gelukkig kan ze door één van de gaarkeukens in Aleppo haar gezin voorzien van voldoende voedsel.

Sahar vertelt: “Het leven is moeilijk hier in Aleppo nu zoveel mensen zijn vertrokken. We leven dag bij dag. Gelukkig hebben we voldoende te eten door de gaarkeukens. Het leven is onzeker, maar door deze maaltijden hebben we weer wat rust gekregen. Daar zijn we heel dankbaar voor.”

Sahar_Aleppo

De gaarkeukens worden mogelijk gemaakt door de Syria Joint Response. Dat is één van de noodhulpprojecten van de Dutch Relief Alliance, een coalitie van Nederlandse humanitaire organisaties, waaronder ZOA.

In Aleppo, maar ook op andere plekken zoals Zuid-Soedan en Jemen wonen nog veel meer gezinnen als dat van Sahar onder schrikbarende omstandigheden. Eten is niet of nauwelijks beschikbaar. Help mee en doneer voor 37,50 euro een goedgevuld voedselpakket voor een gezin van zeven personen. 

Doneer nu