Overslaan en naar de inhoud gaan

We are Able! 

Ook in Afrika ervaren veel mensen met een beperking uitsluiting. Bijvoorbeeld als het gaat om wonen of werk. We are Able! is een vijfjarig programma, waarin mensen met een beperking duurzaam op weg worden geholpen naar een volwaardige plek in hun samenleving, zodat zij meer voedselzekerheid hebben. We laten zien dat zij waardevol en onmisbaar zijn in de maatschappij. We are Able! is actief in DR Congo, Ethiopië, Burundi, Zuid-Sudan, Sudan en Uganda. 

Lees meer

We zijn er 

Samen versterken we de positie van mensen met een beperking 

De focus van We are Able! ligt op mensen met een beperking die geen toegang hebben tot basisvoorzieningen en worden buitengesloten. We are Able! wil hun stem en veerkracht versterken, zodat zij beter voor zichzelf op kunnen komen. We betrekken hen bij wetgeving en beleid. We werken samen met lokale organisaties en Organisations for Persons with Disabilities (OPDs). Om de dialoog te bevorderen tussen mensen met een beperking en (lokale) overheidsinstanties, werken we ook met formele en informele autoriteiten op nationaal en internationaal niveau. 

Zes organisaties zetten de schouders eronder: ZOAAfrican Disability ForumSeeYouVNG InternationalThe Hague Academy for Local Governance en Leprazending.

Het project is gestart in 2021 en wordt gefinancierd door het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken onder de Power of Voices Partnerships for Strengthening Civil Society.

De website van We are Able!