David: “Het leuke is dat mensen zo geïnteresseerd zijn”.

Zo’n vijf jaar geleden liep David Overkempe voor het eerst een ZOA-collecte, nadat hij tijdens een borrel ja had gezegd. “Best leuk” vond hij het toen – leuk genoeg om in 2018 weer mee te doen.“Het is mooi om zo iets voor je naaste te doen.”

“Ik vind het belangrijk dat de mensen geholpen worden op de plek waar ze wonen. Dat ZOA dat doet, is voor mij een motivatie om mee te doen aan de collecteweek. Ik vind het daarnaast belangrijk om mijn tijd te besteden aan dingen die belangrijk zijn en zo niet alleen met jezelf bezig te zijn. Dat je je inzet voor je naaste en daar tijd aan besteedt. Voor mij voelt het collecteren dan ook niet als een opoffering van mijn tijd. Ik loop met plezier, omdat ik iets goed voor de ander doe. Dat geeft voldoening.

De mensen hier in Leeuwarden zijn heel open en over het algemeen geïnteresseerd en toegankelijk. Laatste keer liep ik in een wijk die als probleemwijk bestempeld wordt en waar mensen niet veel te besteden hebben. Het viel me juist daar op hoe open de mensen waren om aan anderen te geven. Dat vond ik mooi.”

Leeuwarden

Loop jij ook een uurtje mee in je eigen woonplaats, tussen 26 en 31 maart? Meld je nu aan en ontvang gratis een leuke tas.
Meld je aan!