Goed nieuws: Syrië Joint Response 3 gestart!

Goed nieuws voor ZOA; de Syrië Joint Response 3 (SJR3) is goedgekeurd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Hierdoor kunnen twaalf hulporganisaties, leden van de Dutch Relief Alliance, zich blijven inzetten om de meest kwetsbare mensen in Syrië te helpen.

Heleen Berends, namens ZOA de Syria Joint Response Field Coördinator: ‘De komende maanden kunnen we bijna 300.000 mensen in Syrië helpen. We zorgen voor toegang tot schoon drinkwater, voedselzekerheid, onderdak en levensreddende gezondheidszorg. Daarnaast richten we ons op onderwijs zodat kinderen weer een ‘normaal’ leven krijgen. De focus ligt op Aleppo.

In de komende 10 maanden kunnen we:

  • 2.910 kinderen formeel en informeel onderwijs geven;
  • 97.155 mensen voorzien van voedsel door de verdeling maaltijden en gestimuleerd door werk voor geld projecten en landbouw projecten;
  • 125.562 mensen krijgen toegang tot goede gezondheidszorgfaciliteiten;
  • 3.300 ontheemde mensen krijgen bijstand door het verstrekken onderdak pakket;
  • 103.035 mensen krijgen begeleiding bij het verwerken van o.a. de trauma’s;
  • 189.820 mensen krijgen toegang tot veilig drinkwater en sanitaire voorzieningen;

De afgelopen twee jaar heeft ZOA, samen met de andere leden van de Dutch Relief Alliance (DRA), gezorgd voor levensreddende noodhulp aan slachtoffers in Syrië. In totaal is er aan bijna een miljoen mensen hulp geboden.

Over de Dutch Relief Alliance
De Dutch Relief Alliance (DRA) biedt snelle en effectieve noodhulp aan slachtoffers van internationale crises. De Alliance is een samenwerkingsverband tussen 14 Nederlandse NGO’s, gefinancierd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.