Bakacties van Delftse leerlingen een groot succes

Wat hebben 6000 muffins, 1600 donuts, 150 appelflappen en 340 appeltaarten te maken met het Jeugdjournaal? Om dat te weten te komen spreken we met de leerlingen van de Prins Mauritsschool uit Delft!

Om geld op te halen voor Syrische vluchtelingen in het Midden-Oosten verkochten de leerlingen zelfgebakken lekkernijen. Ook moeder Lenny hielp mee. “Met een aantal moeders hadden we het er op het schoolplein over dat we graag iets wilden doen voor de vluchtelingen daar. Zo ontstond het plan om te gaan bakken”.

De actie bleek al snel een groot succes. Het aantal bestellingen was zo groot dat er een bevriende bakker werd ingeschakeld om aan de vraag te voldoen. “Gelukkig hielp hij ons uit de brand. Zo konden we de bestellingen toch nog op tijd afleveren.”

Ook het Jeugdjournaal had intussen lucht gekregen van het succes van de actie en besloot een kijkje te nemen. Samen met de leerlingen en andere moeders kijkt Lenny terug op een geslaagde actie. “In totaal hebben we maar liefst € 5655,53 opgehaald. We zijn blij dat we op deze manier iets hebben kunnen doen voor de Syrische vluchtelingen!”