Pearls droom voor haar kinderen

Ik loop de kou in, het zit er weer op. In mijn hoofd nog half bij het zojuist opgevoerde stuk ‘Amazing Grace’ van EVA loop ik terug naar de auto. Ik voel een kriebel als ik de auto start en wegrijd, ik kijk uit naar het moment dat ik mijn kinderen weer mag knuffelen. Ik denk na en besef me hoe goed ze het hier hebben en droom over hoe ze zullen worden als ze tieners zijn en volwassen worden.

kinderen pearl

Het is stil in huis als ik mijn jas aan de kapstok hang en op mijn tenen naar boven loop. Ook al weet ik dat mijn kinderen slapen, ik ga altijd naar boven om een kijkje te nemen om het hoekje van hun deur. Ik loop naar de kamer van mijn dochter, dwars over het bed in slaap gevallen. Wat is ze mooi en lief. En dan mijn zoontje. Hij ligt altijd op zijn buik, vredig en stil. Ik wil hem dan stiekem optillen en knuffelen maar doe het niet omdat ik hem niet wakker wil maken. Ik denk aan het moment dat ik hem voor het eerst vasthield. Het was magisch, gevoelig en intiem. Net als bij toen mijn dochter geboren werd… Het is echt een wonder hoe een kind zo gemaakt is. Ik wil voor hen zorgen, hen beschermen. Ik krijg een glimlach om mijn mond als ik mijn zoontje een laatste blik toewerp. Ik zend hem in stilte al mijn liefde toe en pas daarna kan ik gaan slapen.

PearlHutje

Ik wens alle moeders wereldwijd toe dat ze deze vrede mogen ervaren. Dat ze de bescherming aan hun kinderen kunnen geven en de mogelijkheid hebben om te dromen van een mooie toekomst. Helaas weet ik dat dit voor lang niet ieder gezin realiteit is. Zoveel mensen leven in extreme armoede en is er niets om van te dromen. Miljoenen ouders zijn met hun kinderen op de vlucht. Maar ik heb hoop, hoop op verbetering. Verbetering voor elke moeder, en elk kwetsbaar kind op deze wereld.  Zodat ook zij naar hun slapende kinderen kunnen kijken en kunnen dromen van een mooie toekomst.

Wereldwijd worden talloze kinderen in een vluchtsituatie geboren. Hun toekomst is onzeker: jaarlijks overlijden duizenden kinderen door een gebrek aan voedsel of schoon drinkwater. ZOA is trouw aan kleine en grotere vluchtelingen en helpt onder andere met voedsel, schoon drinkwater en onderdak. Help je mee?

Ja, ik help mee