Recordopbrengst ZOA-nacht Driestar College

Dit jaar organiseerde het Driestar College in Gouda, Leiden en Lekkerkerk voor de 21e keer de ZOA-nacht. De leerlingen lieten zich sponsoren om de hele nacht les te krijgen en haalden gezamenlijk meer dan een ton op! Hoe ziet zo’n nacht eruit?

De avond is gevallen in Leiden. De laatste leerlingen komen nog aan met wat kleingeld wat hen is toegestopt door familie en vrienden. Anderen leveren lange lijsten in met namen en bedragen die zijn toegezegd. Leraren nemen het allemaal haastig aan, straks snel de opbrengst gaan tellen. Zou het meer zijn dan vorig jaar?

Om een uur of acht zitten de leerlingen er klaar voor. Tijdens een introductieles vertellen twee medewerkers van ZOA over Uganda, waar ze het geld voor hebben opgehaald. De jongerern doen hun best in een telefoonquiz alle vragen goed te beantwoorden om uiteindelijk het goede telefoonnummer te kunnen  bellen. Wie dat doet, wint een heerlijke reep Tony Chocolonely. En die komt wel van pas tijdens de lange nacht die nog komen gaat. Ondertussen hebben andere leerlingen les in koken, zij voorzien hun medestudenten van lekkere saucijzenbroodjes. Naarmate de nacht vordert vindt er een gymles plaats om de leerlingen weer wat nieuwe energie te geven.

De lessenmarathon wordt afgesloten met een lekker ontbijt. Na afloop van de lessennacht kunnen de leerlingen moe maar voldaan naar huis om te genieten van een welverdiende herfstvakantie. Ze zijn deze nacht zeker niet voor niets opgebleven. Er is maar liefst €111.269,67 opgehaald! Bedankt, leraren en leerlingen van het Driestar college voor jullie inzet en enthousiasme!