Scholen enthousiast over wandelen voor water

Wandelen voor Water 2018 zit er al voor een heel aantal scholen op. Enkele scholen zullen komend voorjaar nog in actie komen.

De afgelopen dagen hebben we uit het hele land positieve reacties ontvangen en vrolijke foto’s met enthousiaste kinderen. Daarnaast worden er iedere dag prachtige bedragen op ZOA’s rekening gestort voor het project in Liberia. We willen alle deelnemende scholen enorm bedanken voor de betrokkenheid bij ZOA’s werk. Alle bedragen, klein of groot, dragen bij aan het gezamenlijke doel: water voor schoolkinderen in Liberia.

Scholen in actie

1600 lege flessen, 80 volle klusjeskaarten en enorm veel sponsors. De kinderen van de Eben Haëzer school in Capelle aan den IJssel hebben geweldig hun best gedaan om leeftijdgenootjes in Liberia te helpen aan schoon drinkwater. Op 27 maart bezocht Rosanne Kniep, campagnemedewerker bij ZOA, de school om de kinderen te bedanken voor hun inzet en om een cheque in ontvangst te nemen. In de hal zaten ruim 300 nieuwsgierige kinderen, want ook zij wisten de opbrengst nog niet.

Alle kinderen hadden 22 maart gewandeld met en voor water, maar op verschillende manieren hadden zij geld ingezameld. De kleuters kregen een klusjeskaart waarmee zij met een volle kaart 5 euro konden verdienen. De middenbouw zamelden lege flessen in en de bovenbouw ging op pad met het sponsorformulier. Totaal werd er door de kinderen €10.145,00 opgehaald! Fantastisch!

Ook in Dokkum kwamen verschillende scholen samen in actie. De wandeling werd hier georganiseerd door de Rotaryclub. Naast het wandelen van 6 kilometer met 6 liter water op de rug bezochten de kinderen ook de waterzuivering. De bovenbouwgroepen van de 7 basisscholen hebben samen €10.000 euro bij elkaar gewandeld. Goed gedaan Dokkum!

wandelen voor water 2018

De opbrengst van Wandelen voor Water kunt u overmaken naar:

IBAN: NL02.RABO.0387512012
o.v.v.: OPBRENGST WANDELEN VOOR WATER 2018 – NAAM SCHOOL – WOONPLAATS

Voor de zomervakantie zullen alle deelnemende kinderen meer horen hoeveel er totaal is opgehaald door alle deelnemende scholen en hoe het project in Liberia (tot dan) verloopt. Dank voor jouw/uw betrokkenheid bij ons werk.