ZOA: situatie Jemen erg kritiek

De laatste dagen verslechtert de situatie in Jemen met de minuut. We vragen uw gebed voor ons team, andere hulpverleners en de Jemenieten die middenin de gevechten vastzitten. 

Met grote zorg volgt ZOA de berichten van onze collega’s uit Jemen. Sinds een aantal dagen is de hoofdstad van het land, waar veel hulpverleners verblijven, een groot slagveld geworden. Dagelijks vinden er talloze bombardementen en intensieve grondgevechten plaats. Ook de vele actieve sluipschutters en de onduidelijkheid over de identiteit van de strijdende partijen ter plaatse, zorgen voor een zeer gevaarlijke situatie. Onze teamleden in Saana zitten op dit moment vast en kunnen geen kant op.

We vragen dringend om uw gebed voor bewaring van onze collega’s, andere hulpverleners in het gebied en natuurlijk ook voor de bevolking van Jemen. Juist die laatste groep is erg kwetsbaar, omdat de inwoners van de stad geen schuilkelders hebben en afhankelijk zijn van de voedseldistributies door de hulporganisaties. Nadat de toevoer van humanitaire hulpgoederen de laatste tijd weer mondjesmaat op gang kwam, leggen de gevechten de humanitaire hulp weer volledig stil. Hierdoor loopt het leven van miljoenen mensen gevaar.

Vanmorgen vertelde onze landendirecteur van Jemen, Corine Verdoold, bij Groot Nieuws Radio waarom hulp dringend nodig is. Luister het interview na. Meer informatie over het werk van ZOA in Jemen staat in ons landendossier

0059616d 86b4 4af4 be88 34a365a1d631

Voedseldistributie op zaterdag 2 december 2017. Als de vlam in de pan slaat, moeten we onze distributie afbreken. In plaats van de 725 families, kunnen we helaas maar 130 families helpen.